Gevolgen privacywetgeving voor webshops
05-08-2015

Gevolgen privacywetgeving voor webshops
(26-08-2015)

Op woensdagavond 26 augustus 2015 organiseert Thuiswinkel.org het event Webshop Wednesday op het kantoor van True in Amsterdam. Het thema van deze avond is: wat zijn de gevolgen van de nieuwe privacywetgeving voor webshops?

In het najaar van 2015 worden een aantal veranderingen doorgevoerd in de privacywetgeving. De Wet Bescherming Persoonsgegevens gaat plaatsmaken voor de General Data Protection Regulation, die van toepassing is op geheel Europa. Dit heeft ook gevolgen voor eigenaren van webshops in Nederland.

Tijdens deze editie van Webshop Wednesday krijgt u van deskundige sprekers praktische tips, zodat uw webwinkel straks helemaal voldoet aan de nieuwe regelgeving.

Thuiswinkel.org organiseert de Webshop Wednesday al een aantal jaren op steeds wisselende locaties. Deelnemende bedrijven stellen hun bedrijfsruimte beschikbaar voor het houden van een Webshop Wednesday bijeenkomst. Het bijwonen van vergelijkbare events is doorgaans vrij prijzig. Het bijwonen van een Webshop Wednesday event is daarentegen geheel gratis. Namens Thuiswinkel.org is Anne van der Wal op 26 augustus 2015 op het kantoor van True aanwezig.

Programma en tijden Webshop Wednesday

17.00 – 18.00

U bent vanaf 17.00 uur welkom op het kantoor van True aan de Keienbergweg 100 in Amsterdam. U wordt verwelkomd met een hapje en een drankje. Om 17.30 kunt u deelnemen aan een rondleiding door ons hypermoderne bedrijfspand en om 18.00 uur starten de presentaties.

18.00 – 18.30

Lisette Meij van ICTRecht belicht de belangrijkste veranderingen in de privacywetgeving en geeft praktische adviezen aan webshops.

18.30 -19.00

Dennis Niemel, Account Manager, en Remy de Boer, verantwoordelijk voor Network en Security, zetten uiteen hoe True webshops helpt de financiële en persoonlijke gegevens van hun klanten optimaal te beveiligen.

19.00 -19.30

Mark de Vries, Partner van internetbureau LamaLama, vertelt welke veranderingen ze in de webshop SneakerDistrict hebben doorgevoerd om zo aan de nieuwe regelgeving met betrekking tot privacy te voldoen.

Na afloop van de presentaties is er een gezellige borrel waar u in een informele sfeer kunt netwerken met deskundigen en webwinkeliers. Tijdens de borrel kunt u ook onze sprekers direct aanspreken met specifieke vragen.

Deelnemen

Wilt u erbij zijn? De bijeenkomst richt zich primair op eigenaren van een eigen webwinkel, maar ook als u niet in deze categorie valt, bent u op 26 augustus 2015 van harte welkom. Deelnemen aan dit event doet u door u in te schrijven op de site van Meetup.

Terug naar nieuws overzicht
Security