Palo Alto Networks en Tanium pakken samen cyberbedreigingen aan
07-08-2015 | door: Witold Kepinski

Palo Alto Networks en Tanium pakken samen cyberbedreigingen aan

Palo Alto Networks,  aanbieder van next-generation security firewalls, en Tanium, speler in security- en systeembeheer, hebben een strategische alliantie aangekondigd om cyberbedreigingen te voorkomen, detecteren en opvangen.

Tanium wordt gebruikt door meer dan de helft van de Fortune 100-bedrijven en biedt zichtbaarheid binnen 15 seconden en controle over miljoenen endpoints. Tanium en Palo Alto Networks hebben een exclusieve overeenkomst gesloten voor een geïntegreerd systeem dat threat detection en incident response.

In eerste instantie zal de focus liggen op de integratie tussen Tanium en Palo Alto Networks WildFire, de clouddienst voor threat prevention die automatisch onbekende, kwaadaardige activiteiten herkent en bedreigingen snel voorkomt voordat een bedrijf in gevaar komt. WildFire is een integraal onderdeel van het Palo Alto Networks Security Platform, waaronder ook de Palo Alto Next-Generation Firewall, de Threat Intelligence Cloud en Traps Advanced Endpoint Protection vallen.

Dankzij deze integratie krijgt Tanium informatie binnen over de kwaadaardige indicatoren die WildFire heeft ontdekt, en ondervraagt automatisch vervolgens iedere geografische endpoint binnen een organisatie, controleert of er op dat moment een cyberaanval bezig is, bepaalt alle systemen die in gevaar zijn en onderneemt vervolgens onmiddellijk actie. Allemaal binnen enkele seconden. Omdat Tanium ook nieuwe threat indicators herkent op het endpoint, zal het die informatie delen met Palo Alto Networks. Dit zorgt voor een closed-loop-systeem, waarbij de netwerk- en endpointbescherming binnen een organisatie continu wordt verbeterd dankzij het geïntegreerde systeem, zo beweren de twee kersverse partners.

WK

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security