Witold Kepinski - 13 augustus 2015

Talpa maakt volop gebruikt van AWS cloud voor TV-programma’s

Talpa, een Nederlandse TV-producent, maakt volop gebruik van de AWS cloud waarbij data en applicaties van en voor TV-programma’s worden opgeslagen. Dit zegt Hylke Sprangers, cto van Talpa, tijdens de AWS Summit 2015 in Amsterdam.

Talpa is onder andere maker van TV-programma’s zoals Utopia en The Voice. Zo werd een coveruitvoering van de Christina Aguilera's hit 'Beautiful’ opgenomen in ‘argumented reality’ met steun van AWS cloud. Verder wordt AWS gebruikt voor The Big Picture, een show die voor de uitzending is opgenomen met input van kijkers vanuit huis.

Talpa heeft een eigen content platform die werk op AWS. Met deze AWS-gebaseerde cloudplatform kan Talpa snel diensten aanleveren op de front-end, met 100 procent application program interface (api) ondersteuning. Het Talpa content platform is geschikt voor elk mobiele device dat werkt op iOS, Windows en Android. Sprangers zegt hierdoor veel kijkers aan te trekken: “We hebben nu te maken met een gecentraliseerd media wereld waarin veel gebruikers zijn. Ten eerste de millennials die veel video belijken via mobiele telefoons. Ten tweede de traditionals die de uitzendingen via de TV kijken."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!