Witold Kepinski - 17 augustus 2015

SignRequest elektronische handtekeningen moeten tijd en geld besparen

Het Amsterdamse bedrijf SignRequest maakt het mogelijk voor bedrijven om documenten te delen en vervolgens elektronisch te (laten) ondertekenen, zonder printen, ondertekenen en weer inscannen. Dit meldt Geert-Jan Persoon (foto), een van de oprichters van SignRequest.

Persoon meldt: "De contracten worden automatisch op de juiste plek opgeslagen. Een organisatie heeft daarmee een helder overzicht van wie er ondertekend heeft en wie er nog moeten ondertekenen. Hierdoor hebben bedrijven lagere kosten en meer tijd voor belangrijkere zaken."

SignRequest is een nieuwe speler in de markt van het digitaal ondertekenen en ziet dat juist als hun kracht aldus Persoon. "Dankzij de snelle ontwikkelingen op het gebied van webtechnologie leveren ze een gemakkelijk te gebruiken én betaalbare oplossing voor bedrijven die ook het ondertekenproces willen digitaliseren."

De webapplicatie kan direct door iedereen gebruikt worden aldus Persoon. "Ons verdienmodel is simpel. De webapplicatie is gratis. De API integratie in bestaande softwaresystemen is wel betaald.
Met onze API is het eenvoudig om het elektronisch ondertekenen van documenten in bestaande (IT) processen te integreren. Er zijn meerdere integratiemogelijkheden waardoor er voor ieder type bedrijf een optimale workflow te creëren is. IT bedrijven kunnen ons systeem dus inbouwen in hun eigen platformen of het als adviserende partij als optie aanbieden aan hun klanten."

Het bedrijfsmodel is gericht op digitale mond tot mond reclame waardoor er een win-win situatie ontstaat. “Wij helpen gebruikers namelijk met een gratis dienst en zij helpen ons, simpelweg door de dienst te gebruiken, aan nieuwe betalende (API) grootverbruikers”, aldus Persoon.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!