Redactie - 17 augustus 2015

Top-3 redenen waarom resellers MSSP moeten worden

Voor Managed Security Service Providers (MSSP’s) ziet de toekomst er rooskleurig uit. We zien de vraag naar MSSP’s namelijk steeds meer stijgen. Het idee om taken rondom security tegen een laag tarief uit te besteden, wordt voor klanten steeds aantrekkelijker. Drie redenen waarom ook u als traditionele reseller de overstap naar een MSSP business model, zou moeten overwegen.

1. Stijgende vraag vanuit de markt

Klanten houden er niet van om zich bezig te moeten houden met zaken als netwerkbeveiliging, back-ups en spampreventie. Het uitbesteden van deze taken kan voor hen dan ook verschillende voordelen met zich meebrengen. Zo loopt de probleemoplossing bijvoorbeeld veel soepeler. Een leverancier van een managed firewall houdt zich namelijk elk uur van de dag bezig met het oplossen van problemen rondom firewalls. Waar een MSSP-expert dus slechts een telefoongesprek nodig heeft om dit soort problemen op te lossen, geldt dit voor een ICT afdeling als een compleet nieuw project. En deze projecten kosten vaak veel tijd.

2. Betere cashflow voor de reseller

Gebrekkige cashflow als gevolg van slechte betalingspraktijken van klanten en prijsdruk als gevolg van dumpprijzen, zijn de belangrijkste problemen van resellers. In tegenstelling tot projectwerk is er bij Managed Security sprake van doordachte prijsberekeningen. Bij het MSSP model blijft de reseller betrokken bij de klant. Hij biedt zijn diensten aan tegen een lagere prijs, maar gaat een overeenkomst voor een langere tijd aan. Traditionele resellers verkopen een pakket tegen een hogere prijs, maar slechts eenmalig. Er zijn verschillende rekenmodellen beschikbaar waarmee MSSP’s gemakkelijk verschillende berekeningen op basis van de investeringen kunnen maken.

3. Steeds meer security vendoren gaan zich richten op MSSP’s

Verschillende security leveranciers richten hun producten al op MSSP’s: ze bieden integrale ondersteuning voor resellers die meerdere klanten willen bedienen. Managed Security Service Providers hebben deze producten van meet af aan gebruikt. Een aantal security leveranciers hebben daarnaast speciale programma’s ontwikkeld die MSSP’s van doelgerichte ondersteuning voorzien. Dit maakt inmiddels deel uit van hun kernactiviteiten.

Overstappen vergt moed

Het werk van een Managed Security Service Provider verschilt fundamenteel van klassiek projectwerk. En ik ken geen reseller van beveiligingsoplossingen die zich hier niet mee bezig zou willen houden. Het enige dat je als reseller nodig hebt om over te stappen op het MSSP model, is een beetje visie en de moed om de eerste stap te zetten. Vervolgens moet je de valkuil vermijden dat je de lastige leverancier wordt die componenten van de ICT-infrastructuur weghaalt en van de overige onderdelen isoleert. Succesvolle MSSP’s streven ernaar om uit te groeien tot een onmisbaar onderdeel van de bedrijfsvoering van hun klanten.

Door: Raf Vervloessem, Regional Director Benelux en Frankrijk bij Barracuda Networks

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!