Witold Kepinski - 18 augustus 2015

Nieuwe bedrijfsnetwerken veranderen spelregels voor het kanaal

Barracuda Networks, maakt de resultaten bekend van een recente enquête naar de pijnpunten van het MKB rond ICT-infrastructuur en beveiliging. Hieruit blijkt dat er volop sprake is van groeikansen voor resellers. Freeform Dynamics ondervroeg 610 ICT-managers/CIO’s en zakelijke professionals bij middelgrote bedrijven in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk in de maand april van 2015. Deze bedrijven hadden 25 tot 5.000 werknemers in dienst en waren in een brede reeks van verticale markten actief. De respondenten waren evenredig over de drie landen verdeeld.

Het toenemende gebruik van de cloud, externe en mobiele verbindingen met het bedrijfsnetwerk en het groeiende netwerkverkeer zetten de ICT-infrastructuur van bedrijven onder steeds grotere druk. 94% van de respondenten geeft toe dat er gaten en problemen zijn in minimaal één cruciaal onderdeel van hun huidige infrastructuur. Zoals bijvoorbeeld in compliance, netwerkgroei en connectiviteit. Middelgrote ondernemingen maken melding van belangrijke problemen die hen ervan weerhouden om in hun netwerk te investeren, waaronder:

De business case maken en financiering rond krijgen (62%)

Een ontoereikend aanbod van resellers (48%)

Onvoldoende tijd voor het evalueren van de beschikbare opties (58%)

Meer dan 600 zakelijke en ICT-professionals werden door Freeform Dynamics ondervraagd voor een enquête in opdracht van Barracuda. De enquêteresultaten wijzen erop dat de personen die verantwoordelijk zijn voor de aanpassing van de bestaande ICT-infrastructuur er weinig vertrouwen in hebben dat zij kunnen voldoen aan de nieuwe eisen die daaraan worden gesteld.

Tony Lock, analist bij Freeform Dynamics: “Organisaties hebben de afgelopen jaren geroeid met de riemen die ze hadden en hun netwerken op ad hoc basis opgewaardeerd. Onze enquête wijst erop dat zij inzicht moeten verwerven in de opties die tot hun beschikking staan. Om er op deze manier voor te kunnen zorgen dat het netwerk waarvan zij afhankelijk zijn in staat is om te voldoen aan de steeds hogere zakelijke eisen.”

Belangrijke struikelblokken

Gevraagd naar hun investeringen in de netwerkinfrastructuur noemden de respondenten verschillende problemen waar ze tegenaan lopen, of die ze in de toekomst verwachten tegen te komen:

62% van de respondenten zag het maken van de business case en het verkrijgen van financiering als de belangrijkste struikelblokken voor netwerkmodernisatie

72% gaf toe niet precies te weten of zij algemene of specialistische netwerkoplossingen moesten inzetten

56% toonde zich bezorgd over de complexiteit die zou ontstaan als ze zouden afstappen van UTM-oplossingen

58% zei het moeilijk te vinden om tijd vrij te maken voor het evalueren van de huidige netwerkbehoeften en het verkennen van de opties die tot hun beschikking staan

57% maakte zich zorgen over het gebrek aan specialistische vaardigheden en oplossingen

48% zei dat het aanbod van hun reseller onvoldoende aansloot op hun behoeften.

Nieuwe kansen voor resellers

Deze tijd staat in het teken van de flexibele, door data gestuurde onderneming. Echter, is de netwerkinfrastructuur niet voor dit doel ontwikkeld. Organisaties moeten daarom een antwoord zien te vinden voor de problemen die dit met zich meebrengt. Voor resellers vertegenwoordigt deze ontwikkeling uitgelezen kansen.  Zo kunnen zij ICT-professionals helpen met het verkennen van de opties die tot hun beschikking staan en uitleg geven van de voordelen van nieuwe technologieën. Op hun beurt kunnen de ICT-professionals dit doorgeven aan de personen die hun goedkeuring voor netwerkinvesteringen moeten verlenen.

“De enquêteresultaten wijzen erop dat middelgrote bedrijven in een spagaat zitten. Hun bestaande ICT-infrastructuur nadert zijn capaciteitsplafond, maar moet tegelijkertijd voldoen aan tal van nieuwe eisen zonder concessies te doen op de beveiliging en het prestatievermogen”, aldus Dr. Wieland Alge, vicepresident en directeur EMEA bij Barracuda Networks. “De volgende golf van investeringen zal in het teken staan van een herziening van de netwerkarchitectuur. Resellers moeten tijd vrijmaken om hun klanten vertrouwd te maken met de voordelen van nieuwe technologieën. Ze moeten nu in actie komen om te voorkomen dat ze deze omzetkansen mislopen. Slimme resellers kunnen op deze manier hun concurrenten de kaas van het brood eten.”

Slimme tips voor resellers

Geef blijk van uw inzicht in de technologische uitdagen waar de ICT-afdelingen van klanten mee worstelen en geef aan welke gevolgen de groeiende verwachtingen van eindgebruikers voor hun netwerk heeft

Informeer de ICT-teams van klanten over passende oplossingen die op de markt verkrijgbaar zijn

Help klanten om een business case te maken voor de aanschaf van nieuwe technologie en het verkrijgen van interne goedkeuring voor hun investeringen.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!