Wouter Hoeffnagel - 17 augustus 2015

Adobe schikt rechtszaak rond grootschalige datadiefstal in 2013

Adobe treft een schikking met klanten en gebruikers die zijn getroffen door een security incidenten uit 2013, waarbij persoonlijke gegevens zijn buitgemaakt. Het is onbekend voor welk bedrijf is geschikt.

Dit meldt het Amerikaanse Courthouse News Service. Bij het security incidenten werden de gegevens van miljoenen gebruikers en klanten van het bedrijf. Het ging onder andere om e-mailadressen, versleutelde wachtwoorden, versleutelde creditcardnummers en bijbehorende verloopdata. In totaal zijn 38 miljoen gebruikers door het incident getroffen.

Class action rechtszaak
Boze klanten zijn daarom in de Verenigde Staten een class action rechtszaak begonnen tegen Adobe, waarin zij stelden dat de beveiliging van de gegevens bij Adobe te wensen over liet. Adobe verweerde zich door te stellen dat klanten niet konden aantonen door het datalek schade te hebben opgelopen en vroeg de rechter eind vorig jaar de zaak te seponeren. De rechter was echter van mening dat getroffen klanten niet hoefden af te wachten tot zij daadwerkelijk slachtoffer werden van identiteitsdiefstal.

Adobe heeft nu besloten de zaak te schikken voor een onbekend bedrag. Naast de schikking vergoedt het bedrijf 1,1 miljoen dollar aan advocaatkosten en onkosten van de klagers.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!