Wouter Hoeffnagel - 19 augustus 2015

Good Technology vernieuwt Good Work

Good Technology, leverancier van mobiele beveiliging, kondigt nieuwe beveiligingsfuncties aan binnen Good Work. De business class mobiele e-mail en collaboratie-app is uitgebreid met beveiligde spraak- en sms-communicatie. Daarnaast bevat het nieuwe policy-opties ter preventie van mobiel dataverlies. Een voorbeeld hiervan is de ondersteuning van e-mail-classificatie (S/MIME) voor organisaties waar classificatie, digitale handtekeningen en de versleuteling van berichten is vereist.

Good Work integreert CellTrust SecureLine dat zorgt voor een beveiligd en separaat zakelijk mobiel telefoonnummer op Bring Your Own Devices (BYOD). Op deze manier blijven persoonlijke en zakelijke informatie op één device gescheiden. De geïntegreerde oplossing versleutelt en beveiligt zakelijke telefoongesprekken en sms-berichten op het device, zonder het persoonlijke nummer te gebruiken. Deze functie is belangrijk voor gereguleerde industrieën, zoals de financiële en juridische sector, de gezondheidszorg en overheidsinstanties. In deze sectoren zijn beveiliging van bedrijfscommunicatie, het archiveren van grote hoeveelheden elektronische data en andere eisen voor de naleving van regelgeving essentieel. Daarnaast heeft zakelijk telefoongebruik geen impact op persoonlijke telefoonbundels, waardoor de persoonlijke bundel onaangetast blijft en procedures voor onkostenvergoeding overbodig zijn.

Strengere regels over vastleggen van data
Daarnaast scherpt Good Technology de regels aan hoe data wordt vastgelegd binnen Good Work en de tweeduizend beveiligde Good-apps die momenteel door klanten worden gebruikt. Deze uitbreidingen betreffen het kopiëren en plakken van informatie tussen door Good beveiligde en niet-beveiligde persoonlijke of bedrijfsapplicaties en cloud-diensten. Hiermee kan IT eenvoudiger zakelijke ondersteuning bieden. Daarnaast zijn nieuwe restricties voor dataverzameling toegevoegd als het gaat om het maken van schermafbeeldingen, dictaten en aangepaste toetsenborden. Door deze restricties enkel bij de beveiligde Good-apps toe te passen, is het voor IT niet nodig om ze bij alle apps toe te passen. Op deze manier hebben ze geen impact op de gebruikerservaring van persoonlijke devices.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!