Redactie - 20 augustus 2015

SAS wederom benoemd tot leider in data-integratie

SAS is door Gartner benoemd tot leider in het ‘Magic Quadrant for Data Integration Tools’. SAS wordt geroemd om zijn visie op data-integratie en het succesvol in de praktijk brengen daarvan. Het is het vijfde opeenvolgende jaar dat Gartner SAS kwalificeert als leider op dit gebied.

Data-integratie strategisch
Volgens het Gartner-rapport zien bedrijven data-integratie steeds vaker als een strategische vereiste waarbij het van belang is dat de data beschikbaar is, modellen flexibel ingezet kunnen worden en er synergie is met informatie- en applicatieinfrastructuren. Organisaties worstelen om Hadoop en andere nieuwere technologieën te integreren in hun datastrategie. SAS biedt oplossingen voor data-integratie voor het beheer van verschillende databronnen om de beschikbaarheid van data te garanderen en te zorgen dat deze gereed is om te benutten met analytics. 

Het feit dat SAS voor het vijfde opeenvolgende jaar gepositioneerd is in het leiderskwadrant, laat zien dat het vergaande expertise heeft op het gebied van data-integratie, data management en datapreparatie. De technologie van SAS voor data-integratie zorgt ervoor dat data altijd ‘schoon’, beschikbaar en klaar is voor de volgende stap.

Markt voor data-integratie tools 2,4 miljard waard
Gartner schat in dat de markt voor data-integratie tools aan het einde van 2014 ongeveer 2,4 miljard USD waard was. Dit is een stijging van 6,9% ten opzichte van 2013. Deze groei is groter dan de gemiddelde groei van de gehele markt voor zakelijke software. 

In dit artikel leest u meer over best practices op het gebied van data-integratie, datakwaliteit en data governance met SAS Data Management. Verder gaf SAS onlangs een nieuwe publicatie uit over de rol van data in organisaties: ‘Future Bright – A Data Driven Reality’. Naast interessante praktijkcases wordt in het boek beschreven welke stappen gezet moeten worden om data management centraal te stellen in organisaties. ‘Future Bright – A Data Driven Reality’ is hier kosteloos te downloaden als e-book.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!