Cloudpath biedt Self-Service, Automated Onboarding voor veilige Wi-Fi omgevingen
20-08-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Cloudpath biedt Self-Service, Automated Onboarding voor veilige Wi-Fi omgevingen

Cloudpath Networks biedt Nederlandse organisaties de XpressConnect oplossingen die de kloof dichten tussen beveiligingsoplossingen en persoonlijke apparaten. “Cloudpath biedt hierbij een “Set-It-And-Forget-It Wi-Fi” ervaring waardoor BYOD geadopteerd wordt op een schaalbare, veilige en gebruiksvriendelijke manier”, aldus Rob Pronk, Senior Director EMEA bij Cloudpath.

Gebaseerd op het feit dat persoonlijke apparaten net zo makkelijk versleuteld als onversleuteld verbinding maken met een netwerk, heeft Cloudpath een manier gevonden om eenvoudig een veilige draadloze verbinding tot stand te brengen, aldus Rob Pronk. “Dit doet Cloudpath door middel van automated, self-service onboarding oplossingen die gebruikmaken van gestandaardiseerde beveiliging (WPA2-Enterprise, 802.1X en X.509) die gebruikt worden door de top tien WLAN fabrikanten”.

Model van automated device onboarding
Kevin Koster, oprichter en CEO van Cloudpath, heeft het model van automated device onboarding voor beveiligde netwerken ontwikkeld. “Zijn innovaties hebben de Wi-Fi industrie veranderd en een norm gesteld om gebruiksvriendelijke en veilige netwerktoegang mogelijk te maken. Cloudpath’s XpressConnect producten worden gebruikt door zowel overheden, educatieve instellingen en enterprise-organisaties”, zegt Pronk.

Cloudpath is volgens Pronk uitermate geschikt voor BYOD omgevingen waarbij gewenst is dat medewerkers zichzelf op een veilige manier kunnen onboarden. “Alle type apparaten kunnen op een eenvoudige manier onboarden op een sterk beveiligd Wi-Fi netwerk. Daarbij levert Cloudpath als enige oplossing ook support voor oudere versies van het operating system. Denk hier bijvoorbeeld aan Android 2.3. Cloudpath Enrollment System is tevens in staat de certificaten die uitgegeven worden een bepaalde geldigheid mee te geven en een maximaal aantal certificaten per gebruiker uit te geven”.

Exclusive Networks
In Nederland wordt de distributie van Cloudpath verzorgd door Exclusive Networks uit Amersfoort.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud