Cisco moet meer R&D investeringen doen in security en applicaties
25-08-2015 | door: Witold Kepinski

Cisco moet meer R&D investeringen doen in security en applicaties

De aandelen van Cisco Systems zijn even met 0,47 dollarcent gedaald naar 28,89 dollar nadat Morgan Stanley het bedrijf downgrade van 'overweight' naar 'equal weight'.

Volgens Morgan Stanley moet Cisco meer investeren in R&D vanwege toegenomen concurrentie van partijen zoals Arista Networks en Palo Alto Networks. Dat doet Cisco ook om klanten te behouden, maar daardoor staat de winstgevenheid onder druk. Cisco moet meer investeren in security en applicaties, daar zit de groei.

Verder verwacht Morgan Stanley dat de nieuwe Cisco ceo Chuck Robbins (foto) op korte termijn geen grote overname zal doen die het bedrijf een omzetboost moet geven. Robbins leidt sinds eind juli 2015 Cisco nadat veel topmanagers exit gingen zoals Gary Moore, Padmasree Warrior, Edzard Overbeek en Rob Lloyd.

SDN

Morgan Stanley rapporteerde overigens eerder in zijn CIO survey dat Cisco leider is op het gebied van software defined networking (sdn) en het beter doet dan IBM, HP en VMware.

TheStreet Ratings team meldt dat het aandeel van Cisco aantrekkelijk blijft omdat Cisco een hogere omzet scoort dan de gemiddelde marktgroei.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Security