Tegile nieuwste IntelliFlash HD zorgt voor hyperconsolidatie tijdens VMWorld 2015

Tegile nieuwste IntelliFlash HD zorgt voor hyperconsolidatie tijdens VMWorld 2015

27-08-2015 | door: Witold Kepinski

Tegile nieuwste IntelliFlash HD zorgt voor hyperconsolidatie tijdens VMWorld 2015

Tegile Systems, leverancier van op flash gebaseerde storage-arrays, zal zijn nieuwe storage-platform IntelliFlash HD op 30 augustus 2015 onthullen tijdens VMworld US in het Moscone Center in San Francisco. Tegile Systems oplossingen zijn in Nederland verkrijgbaar bij Exclusive Networks in Amersfoort.

IntelliFlash HD is een op flash gebaseerde storage-platform dat hyperscale prestaties en kostenvoordelen naar datacenters brengt, aldus Tegile. Het is vooral ontwikkeld voor Fortune 1000-ondernemingen die op agressieve wijze consolidatie binnen hun datacenters nastreven. IntelliFlash HD biedt met één flash-platform tot 5 miljoen IOPS en 10 PB aan effectieve opslagcapaciteit in één rack. De effectieve opslagkosten liggen onder de 0,50 euro per GB. Het storage-platform helpt ondernemingen om hun bedrijfsapplicaties ongekend snel te laten presteren, een einde te maken aan losse eilandjes van opslagsystemen en te profiteren van de aanzienlijke economische voordelen van hyperconsolidatie.

De kern van IntelliFlash HD wordt gevormd door het IntelliFlash OS van Tegile. Dit is hetzelfde besturingssysteem dat op de bekende all-flash en hybrid-flash storage arrays van Tegile runt. Het IntelliFlash OS combineert diverse innovaties op het gebied van flash-beheer, datapersistentie en gegevensbeheer. IntelliFlash HD is daarmee volgens Tegil in staat om nieuwe niveaus van consolidatie, eenvoud en kostenefficiëntie te bieden. Rohit Kshetrapal (foto) de CEO van Tegile: “CIO’s en ICT-managers zeggen dat voordelen als een veerkrachtige gegevensinfrastructuur, kostenefficiëntie en bescherming van hun investeringen voor hen aanleiding vormen om in een hoger tempo over te stappen van hun legacy storage-infrastructuur naar een volledig op flash gebaseerde omgeving. IntelliFlash HD geeft blijk van het motto van Tegile – één flash-platform voor alle workloads. We hebben een flash-platform geïntroduceerd dat de regels van het spel verandert. Ondernemingen kunnen hun zakelijke reactiesnelheid hiermee aanzienlijk verhogen tegen aantrekkelijk lage kosten."

Innovaties zijn onder meer:

Een schaalbare architectuur: horizontale en verticale schaalbaarheid met gebruik van meerdere controllers zorgt voor continu lage latency en hoge prestaties zelfs bij grootschalige implementaties.

Hoge opslagdichtheid: 512 TB op 3RU ruimte met een SanDisk InfiniFlash-behuizing met hoge flash-dichtheid; tot 10 PB aan effectieve opslagcapaciteit in één 42U-rack.

Continue prestaties: hoge doorvoersnelheden, latency van minder dan een milliseconde en tot 5 miljoen IOPS in één rack.

Eén flash-platform: ondersteuning voor krachtige flash-configuraties, flash-configuraties met een hoge opslagdichtheid en hybride flash-configuraties binnen een en hetzelfde platform.

Unified storage: native toegang op zowel blokniveau (FC, iSCSI) als bestandsniveau (NFS, CIFS/SMB3).

Uitgebreide mogelijkheden voor databeheer: snapshots, klonen, thin provisioning, inline deduplicatie en compressie.

Betaalbare disaster recovery: replicatie tussen volledig op flash gebaseerde én hybride configuraties.

Beheereenvoud: alle taken kunnen worden geregeld via één gebruikersinterface.

VMware-ondersteuning: integratie met VMware SRM, VAAI, VASA en Virtual Volumes.

Terug naar nieuws overzicht