Witold Kepinski - 31 augustus 2015

Orange Business Services ondersteunt Marine Harvest visproductie

Marine Harvest, een producent van gekweekte zalm, neemt het heft in handen om de IT-strategie om te gooien, zodat internationale groei sneller op gang komt. Orange Business Services wordt daarbij als partner ingezet. Het vijfjarig contract ter waarde van zo’n 12 miljoen dollar, dekt de levering en het beheer van de wereldwijde infrastructuur, om collaboratie en productie te ondersteunen. Dit in 22 landen waar operations gevestigd is en verkoopkantoren in meer dan 50 markten zo meldt Anne-Sophie Lotgering, senior vice president, Europe, Russia & CIS Orange Business Services.

Marine Harvest is marktleider op het gebied van zeevruchten en produceert zo’n 20% van de gekweekte zalm wereldwijd. De zalmkweek- en visverwerkingsactiviteiten vinden plaats in afgelegen gebieden in Canada, Chili, de Faeröer, Ierland, Noorwegen en Schotland. Betrouwbaarheid van het netwerk is cruciaal voor de bedrijfsvoering van Marine Harvest. Als het netwerk faalt, houdt de productie namelijk binnen 20 minuten op. Het bedrijf wil de betrouwbaarheid van het netwerk verbeteren door de IT-infrastructuur bij één partij te outsourcen en vanaf alle locaties, toegang kunnen bieden tot gegevens die noodzakelijk zijn om te kunnen functioneren. Dit in alle stadia van de levenscyclus van de visproductie.

De oplossing van Orange Business Services vervangt diverse legacy-netwerken van verschillende leveranciers en biedt een betrouwbaar platform dat ook nog eens toekomstbestendig is. De beheerde WAN met onder andere draadloos connectiviteit, bedient vier categorieën qua locaties, met ieder een gestandaardiseerde netwerkarchitectuur en SLA. De oplossing behelst veel verschillende soorten mogelijkheden om bedrijfsvoering zoals mobiliteit met Business Everywhere Smart en applicatieprestaties met Network Boost te ondersteunen, ongeacht de afstand. Ook wordt een volledige op cloud gebaseerde video-omgeving geïntegreerd met 45 high-definition- (HD) eindpunten. Betrouwbare videodiensten zijn belangrijk voor Marine Harvest, want ze worden ingezet om de productie te monitoren en voor de wekelijkse rapportagevergaderingen zo meldtt Merethe Johansen, global WAN manager Marine Harvest.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!