Argeweb voorziet .NL en .EU domeinnamen van DNSSEC beveiliging
02-09-2015 | door: Witold Kepinski

Argeweb voorziet .NL en .EU domeinnamen van DNSSEC beveiliging

Hostingprovider Argeweb heeft recent haar .NL en .EU domeinnamen voorzien van DNSSEC beveiliging. Dit is een extra beveiliging voor domeinnamen die de kans op misbruik kleiner maakt.

Het internet groeit en hiermee is de noodzaak van online veiligheid toegenomen. Argeweb speelt met DNSSEC in op deze toenemende online veiligheid. Alle .NL en .EU domeinnamen die bij Argeweb worden gehost zijn voorzien van DNSSEC.

Ondernemen met DNSSEC

DNSSEC verkleint de kans dat gegevens door derden worden gebruikt om hiermee te frauderen. Directeur Koen van Deudekom (foto): “Onze slogan is ‘samen succesvol online’. Een belangrijk onderdeel van succesvol zijn, is veiligheid. Daarom hebben wij DNSSEC geïnstalleerd. Met deze extra beveiliging willen wij ervoor zorgen dat onze klanten veilig online kunnen en blijven ondernemen.”

Wat is DNSSEC?

DNSSEC staat voor Domain Name System Security Extensions. DNSSEC voorkomt dat servers vervuild raken waardoor de kans dat een gebruiker op een verkeerde plek op het internet uitkomt kleiner wordt.
Wanneer iemand een domeinnaam invoert, wordt er een aanvraag gedaan bij de DNS server en ontvangt men het desbetreffende IP adres. DNSSEC voegt hier een controlegetal aan toe, waarmee wordt gekeken of het IP-adres onderweg niet aangepast is.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security