Witold Kepinski - 31 augustus 2015

Cisco partners kunnen goede business doen met OpenDNS advanced threat protection software

Cisco zegt dat zijn partners goede zaken kunnen gaan doen nu cloud security specialist OpenDNS voor 635 miljoen dollar is overgenomen.  OpenDNS maakt deel uit van het Cisco AMP Threat Grid aanbod.

OpenDNS levert advanced threat protection software via een Software-as-a-Service model. Dat gaat later werken met Cisco's "Security Everywhere" strategie.  Hierbij wil Cisco zijn cloud en IoT aanbod beter beveiligen. Partners kunnen onder andere verdienen met een maandelijks terugkerende omzetten door een breder aanbod van security kennis.

OpenDNS is een Amerikaanse DNS provider. Een DNS provider biedt een service waarmee domeinnamen omgezet worden in numerieke internetadressen. Normaal gesproken wordt deze service verleend door de internetaanbieder waarbij men internet afneemt, maar een gebruiker kan ook een alternatieve DNS provider instellen. OpenDNS biedt als extra service een correctie van typefouten, bescherming tegen malware en phishing en de mogelijkheid om sites te blokkeren op basis van hun inhoudsprofiel. Het bedrijf is op dit gebied één van de bekendste en heeft ongeveer 50 miljoen gebruikers, waaronder bedrijven en scholen die de service gebruiken voor inhoudsfilters enparental control.

Het bedrijf werd in 2005 opgericht door David Ulevitch en heeft zijn hoofdzetel in San Francisco. Tot 2014 verdiende het bedrijf geld via het tonen van advertenties op incorrect ingevoerde domeinnamen. In juni 2014 is het bedrijf hier echter mee gestopt, om zich geheel te gaan richten op internetbeveiliging.

WK

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!