Witold Kepinski - 01 september 2015

Kaspersky Lab en ICT Spirit sluiten strategische samenwerking

ICT-beveiligingsspecialist Kaspersky Lab en IT-dienstverlener ICT Spirit uit Haaksbergen zijn een strategische samenwerking aangegaan. “Op technisch en commercieel vlak stak Kaspersky Lab met kop en schouders uit boven de andere aanbieders”, licht Vincent Ganzenboom toe. Hij is commercieel manager van ICT Spirit. Martijn van Lom (foto), General Manager Kaspersky Lab Benelux over de dienstverlener: “Het is een kennisintensief bedrijf met een goede naam. Wij zijn blij met hen als gold-partner te kunnen werken.”

ICT Spirit ontwerpt, implementeert en onderhoudt ICT-omgevingen. De onderneming is vooral actief in het oosten van het land. Beveiliging is een belangrijk aspect, omdat automatisering tegenwoordig de kern raakt van elke organisatie, zo weet Ganzenboom. “Wij willen kwaliteit leveren aan onze klanten, daarom zijn we een klein jaar geleden op zoek gegaan naar een partner die ons die kwaliteit kan leveren.”

Uit de literatuur was Kaspersky Lab hem al bekend. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben de verschillende leveranciers vergeleken. Daarbij zijn op technisch vlak de rapporten van de analistengroep Gartner leidend geweest. Wij kijken vooral naar de functionele eisen die onze klanten stellen, en dan blijkt dat Kaspersky Lab goede beveiligingsproducten heeft. Bovendien beschikt de onderneming over een eigen lab en is zij proactief bezig met het tegengaan van cyberdreigingen. In onze eigen ICT-omgeving hebben onze beveiligingsspecialisten de producten getest en zij waren zeer tevreden”, aldus Ganzeboom.

Ondersteuning

Maar niet alleen de techniek gaf de doorslag, ook de commerciële samenwerking en de ondersteuning spelen een belangrijke rol. “Het is een integraal pakket. Wij krijgen goede adviezen van Kaspersky Lab; ze gaan mee naar klanten als dat nodig is en we verrichten gezamenlijke verkoopinspanningen. Bovendien werken bij Kaspersky Lab prettige en betrokken mensen. Daarom zijn we het gold-partnerschap aangegaan. Onze mensen zijn getraind en gecertificeerd op de oplossingen van deze beveiligingsspecialist”, zegt Ganzeboom.Voorheen had ICT Spirit een voorkeur voor andere ICT-beveiligingsoplossingen. Ganzeboom: “Maar nieuwe klanten adviseren wij nu Kaspersky.”

Bijvoorbeeld blogs

De samenwerking strekt zich ook uit op marketinggebied. “De afgelopen maanden hebben wij invulling gegeven aan het partnerschap; wij pakken leads gezamenlijk op. We zijn beide gericht op kwaliteit en dan is het prettig dat het ook nog persoonlijk zo goed klikt.” De ondersteuning van Kaspersky Lab is velerlei. “Zij willen bijvoorbeeld blogs op hun eigen site plaatsen. Wij hebben die al paraat. Zo kunnen we elkaar ook marketingtechnisch helpen”, besluit Ganzeboom.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!