Hendrix Genetics kiest Microsoft Dynamics AX Finance

03-09-2015 | door: Witold Kepinski

Hendrix Genetics kiest Microsoft Dynamics AX Finance

Hendrix Genetics gaat wereldwijd haar processen standaardiseren en de bestaande productie- en financiële systemen vervangen door een productiesysteem van M-Tech uit Amerika, gekoppeld aan Microsoft Dynamics AX Finance als hun nieuw wereldwijd financieel systeem.

"De implementatie van Microsoft Dynamics AX Finance naast de M-Tech Pro implementatie als productiesysteem, is een belangrijk onderdeel in het verder standaardiseren van onze wereldwijde processen wat ons zal helpen onze klanten beter te bedienen", zegt Rob Kremers, Director of IT bij Hendrix Genetics. "Microsoft Dynamics AX is een bewezen financiële oplossing voor bedrijven die met vestigingen in meerdere landen wereldwijd actief zijn. We hebben KPMG Crimsonwing gekozen als de implementatiepartner vanwege hun diepgaande kennis van de financiële processen, hun gestructureerde projectaanpak en de wereldwijde dekking, in combinatie met lokale mensen en marktkennis. KPMG Crimsonwing gaat ons ondersteunen bij de wereldwijde uitrol van Microsoft Dynamics AX en zal tevens de interface met M-Tech Pro systeem ontwerpen en bouwen".

Als deel van de overeenkomst zal Microsoft Dynamics AX Finance in de eerste fase uitgerold worden naar de eerste 11 landen en 3 business units van de Hendrix Genetics organisatie. In fase 2 zullen naar verwachting de overige landen en de overige 2 business units volgen. "Het standaardiseren van processen is een belangrijk onderdeel in de groei strategie van Hendrix Genetics. Als wij willen meegroeien met de toenemende vraag vanuit de markt dan is het ook cruciaal om synergie te realiseren binnen onze ondernemingen, te groeien door samen te werken en onze productie te optimaliseren door processen te vereenvoudigen. Dit project vormt een belangrijke stap daarin. We standaardiseren onze core processen en onze financiële administratie, met ondersteuning van de sterke financiële oplossing" zegt Luc Claessens, CFO bij Hendrix Genetics.

Joost van der Vis, Director bij KPMG Crimsonwing: “De win bij Hendrix Genetics is een mooi voorbeeld van de bundeling van krachten van KPMG en de nieuwe Microsoft-onderneming binnen KPMG, KPMG Crimsonwing. Deze samenwerking stelt ons in staat business kennis te combineren met bewezen Microsoft IT-ervaring. Hendrix Genetics is wereldwijd actief en een zeer ambitieus en sterk groeiend bedrijf, wat uitstekend past bij de ambities die KPMG Crimsonwing heeft om wereldwijd de nummer één business partner van Microsoft te worden”.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP