Syntrophos kiest voor anti-malware oplossing van Nederlandse RedSocks
02-09-2015 | door: Witold Kepinski

Syntrophos kiest voor anti-malware oplossing van Nederlandse RedSocks

Shared Service Center Syntrophos kiest de anti-malware oplossing van RedSocks, het IT security bedrijf gespecialiseerd in malwaredetectie, voor het bieden van bescherming tegen cyberdreigingen van binnenuit. Synthrophos beoogt hiermee het centrale netwerk, dat de ruim 1300 medewerkers van de gemeenten Brielle, Nissewaard en Westvoorne gebruiken, en de gegevens van de inwoners en bedrijven optimaal te beschermen.

Gemeentelijke organisaties hechten veel waarde aan de bescherming van persoonsgegevens. De centralisatie van de infrastructuur voor de drie gemeenten was voor Syntrophos aanleiding om op zoek te gaan naar een toevoeging op de bestaande security oplossingen. Deze toevoeging vond Syntrophos  in de RedSocks MTD. Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ monitort de Redsocks MTD  het netwerkverkeer van binnen naar buiten, waardoor bedreigingen sneller worden gedetecteerd, nog voordat deze schade aan kunnen richten.

Een andere reden voor Syntrophos om te kijken naar een nieuwe oplossing was de Meldplicht Datalekken, die op 1 januari 2016 in werking treedt. Aangezien organisaties vanaf dat moment verplicht zijn om datalekken te melden, is het voor gemeenten van groot belang om een duidelijk inzicht te krijgen in het risico op datalekken en snel te kunnen handelen als er een lek wordt geconstateerd. Met de RedSocks MTD kan Syntrophos de problemen voorblijven door op basis van IP-tracking proactief vast te stellen waar eventuele malafide software vandaan komt.

“Als Shared Service Center willen we onze klanten laten zien dat we adequaat inspelen op nieuwe wetgeving omtrent de bescherming van data. De naderende Meldplicht Datalekken was dan ook een van de triggers die ons heeft doen zoeken naar een oplossing die ons helpt duidelijk inzicht te krijgen in het risico op datalekken. Met de RedSocks MTD kunnen we de problemen nu voor blijven, in plaats van dat we achteraf in moeten grijpen als het leed al is geschied”, zegt Raymond van der Meijs, beleidsmedewerker ICT bij Syntrophos.

Alexander Zwiep, Sales Manager bij RedSocks: "Wij zijn er trots op dat Syntrophos de RedSocks MTD heeft gekozen voor de malwaredetectie binnen hun netwerk. We leveren hiermee een waardevolle bijdrage aan de bescherming van het netwerk en tegelijkertijd aan de bescherming van persoonsgegevens van de gemeente Nissewaard. We zijn als jong Nederlands security bedrijf en innovatieve speler op de markt verheugd met het vertrouwen dat Syntrophos in ons heeft."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security