Sony Pictures schikt met ex-werknemers na datadiefstal
03-09-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Sony Pictures schikt met ex-werknemers na datadiefstal

Sony Pictures heeft een principeakkoord gesloten over een schikking met negen voormalig medewerkers. De persoonsgegevens van de ex-werknemers kwamen op straat te liggen nadat Sony Pictures slachtoffer werd van een cyberaanval en grootschalige datadiefstal.

Deadline meldt dat het principeakkoord 1 september is ingediend door de advocaten van de ex-werknemers. Zij hebben tot 19 oktober de tijd om een officieel verzoek in te dienen om de schikking goed te keuren. Geplande hoorzittingen in de rechtszaak van de voormalig werknemers worden waarschijnlijk uitgesteld tot na deze datum.

Datadiefstal
Eind november bleek Sony Pictures doelwit te zijn geworden van een cyberaanval waarbij een grote hoeveelheid data werd buitgemaakte. In de periode die hierop volgde publiceerden de aanvallers meerdere malen data online, waaronder ook de persoonsgegevens van werknemers en ex-medewerkers van het bedrijf. In totaal zouden zo’n 3.000 mensen door deze actie zijn getroffen. Van deze groep hebben 9 medewerkers uiteindelijk Sony Pictures aangeklaagd.

Met de schikking lijkt Sony Pictures een class action rechtszaak te ontlopen. Bij deze rechtszaak kunnen ook andere getroffen werknemers zich aansluiten, die gezamenlijk een schadevergoeding kunnen eisen. Details over het principeakkoord rond de schikking zijn niet bekend.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security