Witold Kepinski - 04 september 2015

Dell biedt meer end-to-end-oplossingen voor VMware

Dell introduceert verbeteringen van zijn end-to-end-oplossingen voor VMware, variërend van datacenterfunctionaliteit en systeem- en apparaatbeheer tot thin clients. Deze nieuwe cloud-, virtualisatie- en VDI-oplossingen zijn eenvoudig te beheren. Dell voegt nog meer VMware-mogelijkheden toe en blijft nieuwe oplossingen ontwikkelen die organisaties helpen bij het overstappen naar gevirtualiseerde en cloud-omgevingen.

Active System Manager (ASM) 8.1.1

Dells nieuwe versie van Active System Manager (ASM) 8.1.1 sluit naadloos aan op het cloud-beheerplatform VMware vRealize Suite. ASM-gebruikers kunnen daarmee hun fysieke en virtuele omgevingen integreren en alle cloud-provisioning regelen in VMware vRealize Suite. De integratie van Dell ASM met VMware vRealize Suite omvat een plug-in voor vRealize Orchestrator en vRealize Automation.  Deze biedt bedrijfsanalisten of ICT-architecten de mogelijkheid om de uiterst efficiënte ASM-templates en automatiseringsmethoden onderdeel te maken van vRealize Orchestrator-workflows voor naadloze integratie met bestaande bedrijfsprocessen. Zo kunnen ze voor tijdsbesparingen zorgen, het aantal handmatige taken terugdringen, sneller inspringen op ontwikkelingen en consistenter te werk gaan. Verder biedt het ondersteuning voor kant-en-klare en op best practices gebaseerde infrastructuur- en workload-templates die door beheerders zijn ontwikkeld in ASM en op elk gewenst moment kunnen worden toegepast door gebruikers van de servicecatalogus van vRealize Automation.

Dell Hybrid Cloud Platform Reference Architecture met VMware vRealize

De nieuwe mogelijkheden voor integratie met vRealize Suite bouwen voort op de bestaande mogelijkheden voor de integratie van ASM met VMware vCenter. Gebruikers krijgen hiermee een integrale oplossing voor de implementatie en het beheer van de private en hybride cloud-oplossingen van Dell en VMware. ASM vormt daarnaast de technologische pijler van een nieuwe oplossing die Dell tijdens VMworld onthult: de Dell Hybrid Cloud Platform Reference Architecture met VMware vRealize. Deze referentiearchitectuur is ontwikkeld voor het versnellen van het ontwerp en de implementatie van een schaalbare en optimaal beschikbare private of hybride cloud-oplossing van VMware.

VMware introduceert ook EVO SDDC, een oplossing die de ontwikkeling en implementatie van software defined datacenters van alle omvang drastisch vereenvoudigt. Deze oplossing luisterde voorheen naar de codenaam EVO:RACK en werd vorig jaar voor het eerst onthuld tijdens een technologische preview. Dell is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van EVO SDDC en tests in productieomgevingen. De beschikbaarheid van oplossingen van Dell met EVO SDDC zal naar verwachting samenvallen met VMware’s algemene beschikbaarheid in de eerste helft van 2016.

Dell Engineered Solutions for VMware EVO:RAIL

Dell, de eerste partner van VMware die voor EVO:RAIL is gecertificeerd, brengt nieuwe verbeteringen aan in de Horizon Edition en Infrastructure Edition van Dell Engineered Solutions for VMware EVO:RAIL. Het bedrijf biedt organisaties verbeterde dichtheid, functionaliteit en aanvullende configuraties die de schaalomvang van hun infrastructuur vergroten. Deze oplossingen worden nu ondersteund door de Dell PowerEdge C6320-server. Dit resulteert in een 60 tot 80 procent hogere dichtheid van 250 tot 440 gebruikers voor VDI- en applicatie-workloads en verlaagt de startkosten per gebruiker. Klanten die de dichtheid nog verder willen verhogen, kunnen kiezen voor een nieuwe high performance-configuratie.

De Dell Engineered Solutions for VMware EVO:RAIL brengen schaalbaarheid naar de VDI- en applicatie-workloads van organisaties. Deze oplossingen maken het mogelijk om de prestaties en bandbreedte eenvoudig op te schalen door aanvullende appliances tot een enkel cluster te combineren.

Wyse ThinOS 8.1 en Cloud Client Manager Release 8

Dell brengt een nieuwe versie uit van zijn Wyse ThinOS, het besturingssysteem voor thin clients. ThinOS 8.1 is immuun voor virussen en maakt gebruik van de laatste krachtig presterende protocollen voor desktop- en applicatievirtualisatie, inclusief VMware Horizon. Wyse ThinOS is geschikt voor thin clients van instapniveau tot het hogere segment en leent zich bij uitstek voor organisaties die op zoek zijn naar een manier om hun data en intellectueel eigendom te beschermen en daarbij te profiteren van minimale downtime.

Nieuwe mogelijkheden zijn onder meer:
Uitgebreide beveiligingsfuncties: De niet-belastende firmware kent geen aanvalsoppervlak en is daarmee volledig immuun voor virussen en malware. De nieuwe versie biedt verbeterde vaste en draadloze 802.1x-authenticatie, van EAP-verbindingen tot authenticatie binnen het LAN.

Betere verbindingen: ThinOS 8.1 biedt uitgebreide ondersteuning voor USB 3.0 en een bredere reeks van randapparatuur, waaronder toetsenborden, muizen, webcams, koptelefoons, printers en monitors. De nieuwe versie biedt VPN-verbindingen en snellere WAN-verbindingen ten opzichte van de vorige versie.

Verbeterde ondersteuning voor de gezondheidszorg: ThinOS 8.1 biedt ondersteuning voor single sign-on op basis van Caradigm, zodat zorgpersoneel zich met een simpel tikje van hun badge snel en veilig kan aanmelden bij zijn persoonlijke roaming desktop op een beperkt aantal thin en zero clients binnen de zorginstelling.

Beheereenvoud: De nieuwe versie maakt het eenvoudig om alle thin clients met Wyse binnen de organisatie te beheren. Dit is mogelijk op locatie met behulp van een file server die geen menselijke tussenkomst vereist, met Dell Wyse Device Manager of via de cloud met Wyse Cloud Client Manager. ThinOS 8.1 biedt brede ondersteuning voor protocollen voor desktop- en applicatievirtualisatie. Organisaties profiteren daarmee van optimale keuzevrijheid ten aanzien van hoe ze Wyse thin clients integreren met hun VDI-omgeving en het biedt verbeterde beheermogelijkheden.

Dell introduceert daarnaast versie 8 van Wyse Cloud Client Manager (CCM). Dit cloud-gebaseerde beheerplatform maakt het mogelijk om thin clients, mobiele apparaten en Enterprise Mobility Manager (EMM)-werkplekken te beheren via een centrale console. Met deze versie tilt Dell cloud-gebaseerd beheer van thin clients naar een hoger niveau door de beheermogelijkheden uit te breiden naar thin clients met Windows Embedded Standard (WES) en SUSE Linux, naast Wyse ThinOS. Met deze oplossing en het Wyse Device Manager (WDM)-platform voor centraal beheer van thin clients en zero clients, inclusief ondersteuning voor zero clients op basis van het PCoIP-protocol, is Dell de enige leverancier die integrale en geïntegreerde mogelijkheden biedt voor het beheer van thin clients vanuit de cloud en vanaf mobiele apparaten.

Verbeteringen in CCM versie 8 zijn onder meer:

Meer grip: Fijnmazige Role Based Access Control (RBAC) maakt het mogelijk om het beheer van thin clients in groepen onder te verdelen. De globale beheerder kan het beheer delegeren aan een supervisor van een groep voor een efficiënter beheer van de clients.

Een efficiënte aanlevering van updates: Snellere en efficiëntere updates van clients besparen tijd en geld door het WAN-verkeer dat gepaard gaat met de overdracht van updates en images voor thin clients terug te dringen, in het bijzonder tijdens piektijden.

Hechtere integratie: CCM versie 8 introduceert de Wyse Device Agent, een geïntegreerde agent die alle oplossingen voor het beheer van thin clients ondersteunt, waaronder Wyse Device Manager (WDM), Wyse Client Manager (WCM) en Cloud Client Manager (CCM). Dit maakt het mogelijk om op basis van beleidsregels hotfixes te installeren via de uiteenlopende platforms en vergroot daarmee de productiviteit van de ICT-afdeling.

Meer informatie over deze oplossingen is te vinden op www.dell.com/vmware.

Beschikbaarheid

ASM 8.1.1 is vanaf september 2015 verkrijgbaar
De Dell Hybrid Cloud Platform Reference Architecture with VMware vRealize zal eind 2015 verkrijgbaar zijn
Wyse ThinOS 8.1 en Cloud Client Manager versie 8 zijn per direct wereldwijd verkrijgbaar

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!