Redactie - 08 september 2015

Certsecurity kopstuk Hendo Weernink blij met overname strategie Blackberry

Certsecurity kopstuk Hendo Weernink is blij met de overname strategie Blackberry, recent is Good technology in het portfolio toegvoegd. "Wat zou onze positie worden in deze nieuwe Blackberry organisatie als Security Distributeur?"

Weernink vertelt: "Watchdox werd op 7 mei jl. gekocht door BlackBerry om geintegreerd te worden in hun BES12 crossOS Enterprise Mobile Management platform. Zoals u weet is WachDox uniek omdat haar technology security toevoegt aan files die gedeeld worden met zowel mobiele en desktop devices door volledig inzicht en controle te geven aan organisaties hoe files worden bewerkt, gekopieerd, geprint of doorgestuurd worden. Tevens biedt WatchDox de beste FIPS 140-2 gecertificeerde set content security met AES-256-bit encryptie voor opgeslagen data alswel ook data tijdens de verzending.

Blackberry's nieuwe strategie is om een wereldleider te worden in Enterprise Mobile Management (EMM) middels haar Multi-OS BES12 platform. BlackBerry's succes in het verleden met haar Blackberry smartphones was secure email en text messages welke via haar Serverplatform werden gestuurd en door derden niet te lezen zijn.
Dit Serverplatform is de basis voor BES12 (BlackBerry Enterprise Server 2012).

Na belangrijke acquisities in 2014 zoals van de Duitse firma SecuSmart, encrypted Voice voor Android, IOS, Windows Phone en natuurlijk Blackberry Z10/30 devices en de Engelse start-up Movirtu, Virtuele SIM technologie om op een enkel device met een enkele SIM kaart meerdere telefoonnummers actief te hebben voor beter BYOD device management, is Blackberry haar secure EMM platform aan het opbouwen.

In 2015 heeft BlackBerry naast WatchDox ook het Israelische security bedrijf Athoc gekocht welke gespecialiseerd is in secure, networked crisis communication management en reeds gebruikt door vele overheden om veilig en 100% zeker kritische informatie uit te wisselen met mobiele devices in geval van plotseling optredende crises zoals rampen, terroristische aanslagen of ongelukken. Nu heeft BlackBerry aangekondigd dat het Good Technology heeft gekocht, Gartners leader in Multi-OS Enterprise Mobile Device management, Secure application en containerization technologie.

U ziet, het rijke BlackBerry gebruikt haar geld om een EMM platform te creeren welke de meest veilige end-to-end oplossing biedt voor mobile security communications voor alle mobiele Operating Systemen (OS) welke gebruikt worden zoals IOS, Android voor zowel Samsung KNOX en Android for Work, BlackBerry OS en Windows Mobile. Deze strategie is Blackberry's nieuwe strategie en niet meer zozeer het fabriceren van smartphones. CertSecurity is gekozen om in de Benelux met haar enorme expertise in Mobile Security haar steentje bij te dragen om deze strategie succesvol te maken."

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!