Wouter Hoeffnagel - 15 september 2015

Burnt Oak Partners wordt vanuit Nederland internationaal actief

De strategische IT Sourcing Consultancy Burnt Oak Partners met vestigingen in de UK en de Nordics, wordt nu ook vanuit de Benelux internationaal actief. Launching partners zijn Peter Overakker, René Baas en Jan Bouman. Burnt Oak is een initiatief van de onlangs overleden Robert Morgan, naamgever en grondlegger van het Europese IT Sourcing-adviesbedrijf Morgan Chambers.

Overakker is afkomstig van Hewlett Packard, waar hij de afgelopen zes jaar Vice President General Western Europe was bij HP Enterprise Services. Baas komt van Atos waar hij de laatste vier jaar Senior VP and Head of the International Large Deal Teams van Atos’ Strategic Global Sales Engagement organisatie was. Bouman werkte onder meer voor Andersen Consulting en Atos waar hij acht jaar VP Sales Lead was in de Global Sales Engagement organisatie.

Overakker beschouwt de Benelux-markt voor outsourcing als volwassen. “De meeste bedrijven en overheidsorganisaties hebben een aantal jaren ervaring met IT-outsourcing. De komende tijd is een groot aantal contracten aan vernieuwing toe. Hoewel het denken van klanten van outsourcing-dienstverleners is gerijpt en zij hun behoeften hebben verfijnd, zijn de traditionele IT Sourcing-adviseurs daar niet in meegegaan. Hun propositie en dienstverlening resulteren nog steeds in lange doorlooptijden, ingewikkelde contracten en teleurstellende resultaten. Dat kan en moet anders,” zegt Overakker.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!