Intel komt met best practices voor de beveiliging van auto’s
16-09-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Intel komt met best practices voor de beveiliging van auto’s

Intel heeft de Automotive Security Review Board (ASRB) opgericht. Met deze adviesraad wil Intel helpen de cyberbeveiliging van auto’s te verbeteren en tegelijkertijd innovatie en technologische vooruitgang in de automobielindustrie te stimuleren.

De board bestaat uit top-beveiligingsspecialisten uit de hele wereld, met specifieke expertise op het gebied van embedded systemen. De onderzoekers van de ASRB gaan doorlopend beveiligingstests en audits van autosystemen uitvoeren, met het doel best practices te formuleren. Ook zullen ze met aanbevelingen komen voor het ontwerp van geavanceerde cyberbeveiligingsoplossingen en -producten voor de automobielindustrie en voor bestuurders. Intel heeft daarnaast de eerste versie van een whitepaper gepubliceerd, met daarin best practices voor de automobielindustrie rond beveiliging van auto’s. Het bedrijf kondigt aan deze whitepaper voortdurend te zullen updaten aan de hand van de bevindingen van de ASRB.

150 miljoen ‘connected’ auto’s in 2020
Gartner voorspelt dat er “in 2020 ongeveer 150 miljoen personenauto’s op de weg zullen rijden die zijn voorzien van een internetverbinding; 60% tot 75% van deze voertuigen zal in staat zijn om informatie van het web te downloaden, informatie te creëren of informatie te delen.”. Deze volgende stap op weg naar een ‘connected world’ biedt vele mogelijkheden, maar maakt het ook nodzakelijk uitdagingen rond beveiliging tijdig en goed te adresseren.

“We kunnen en moeten de cyberbeveiliging van auto’s verbeteren”, zegt Wim van Campen, VP Noord- en Oost-Europa van Intel Security. “Met behulp van de ASRB is Intel in staat om best practices te formuleren en de industrie aan te sporen om er voor te zorgen dat cyberbeveiliging een essentieel onderdeel wordt van iedere nieuwe auto met een internetverbinding. Onze persoonlijke veiligheid op de weg is ontzettend belangrijk en de oprichting van de ASRB komt dan ook precies op het juiste moment. “

Automotive ontwikkelplatforms
Intel gaat de ASRB voor onderzoeksdoeleinden voorzien van zijn automotive ontwikkelplatforms. De resultaten van onderzoeken zullen gepubliceerd worden als onderdeel van een continu proces. Om de onderzoekers van het ASRB te stimuleren, geeft Intel een nieuwe auto weg aan het lid dat de belangrijkste bijdrage levert en die ook daadwerkelijk geïmplementeerd kan worden op Intels automotive platform. Nadere details over Intels ontwikkelplatform en de gebieden waar de beveiligingsaudits zich op gaan richten, worden volgende maand tijdens de eerste ASRB-bijeenkomst bekend gemaakt. Geïnteresseerde securityprofessionals die lid willen worden kunnen meer informatie vinden op de website van Intel.

De nieuwe Intel whitepaper ‘Automotive Security best Practices: Recommendations for Security and Privacy in the Era of the Next-Generation Car’ analyseert de risico’s rond de volgende generatie ‘connected cars’. De whitepaper bevat daarnaast specifieke aanbevelingen voor de automobielindustrie op het gebied van cyberbeveiliging. Intel nodigt experts uit de industrie uit om commentaar te geven op de whitepaper en publiceert op basis van deze feedback en de bevindingen van de ASRB revisies. Het volledige rapport is te vinden op de website van McAfee.

Terug naar nieuws overzicht
Security