Witold Kepinski - 16 september 2015

NEC M166 Communicator biedt veiligheid voor zorginstellingen

NEC introduceert de M166 Communicator, een draagbaar draadloos apparaat voor alarmering en communicatie. De M166 Communicator komt in de komende maanden beschikbaar via NEC’s business partners.

NEC’s M166 Communicator is een apparaat voor alarmering en communicatie en geschikt voor persoonlijke veiligheid van personeel, patiënten en ouderen in de zorg en bij begeleid wonen. Het apparaat verlaagt de drempel voor zorginstellingen om bewoners, patiënten en personeel te voorzien van middelen die hun veiligheid verhogen.

De M166 kan met een koord of een clip gedragen kan worden. Het indrukken van de alarmknop zorgt voor onmiddellijke alarmering van relevante medewerkers en opent een directe spraakverbinding voor hoogwaardige ‘handsfree’ communicatie.

De M166 Communicator integreert naadloos met de telefooncentrale en de (messaging) applicaties van een organisatie en verzekert gebruikers er van dat ze kunnen rekenen op directe ondersteuning zodra dat nodig of gewenst is. De ingebouwde trilfunctie alarmeert personeel zonder anderen te storen, terwijl de IP65 bescherming tegen stof en water voor ononderbroken werking van het apparaat zorgt, ook onder extreme omstandigheden.

Locatiedetectie

Met NEC’s IP DECT oplossing kunnen M166 gebruikers ook eenvoudig gelokaliseerd worden, waardoor bijvoorbeeld patiënten die zich door een zorginstelling bewegen snel ter plaatse hulp geboden kan worden wanneer dat nodig is. Naast detectie op grond van de DECT signaalsterkte, kan de M166 ook worden gedetecteerd via speciale bakens. De M166 is de eerste van NEC IP DECT- toestellen die daartoe is uitgerust met een RTLS ( Real Time Location System) locatie detector voor nauwkeurige indoor locatiebepaling. Door de juiste locatie op een grafische kaart weer te geven kan een persoon snel en exact gelokaliseerd worden, terwijl geautomatiseerde opvolging ook mogelijk is.

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!