Wouter Hoeffnagel - 18 september 2015

BlackBerry kijkt naar patentportfolio om omzet te verhogen

BlackBerry bezit ongeveer 44.000 patenten. Deze patenten kunnen het bedrijf mogelijk redden. BlackBerry wil andere bedrijven vaker licenties op patenten gaan aanbieden, waardoor de omzet van het bedrijf moet stijgen.

Dit tekent Reuters op uit de mond van John Chen, CEO van BlackBerry, Chen deed de uitspraken op Waterloo Innovation Summit. Het bedrijf zag zijn omzet in het eerste fiscale kwartaal van dit jaar, dat eindigde in juni, al fors stijgen door de inzet van intellectueel eigendom. Het bedrijf wist twee grote licentiedeals te sluiten: één met Cisco Systems en één met een onbekende partij. Deze deals zouden verantwoordelijk zijn voor een belangrijk deel van de omzetstijging die BlackBerry wist te realiseren. Het bedrijf zag zijn omzet met ruim 150% stijgen naar 137 miljoen dollar.

Chen benadrukt wel geen patenttrol te worden, die zijn portfolio met patenten inzet om andere bedrijven aan te klagen en hieraan geld te verdienen. De CEO benadrukt dat er een balans moet worden gevonden tussen het agressief verdedigen van patenten via rechtszaken en het verdienen hieraan via licentieovereenkomsten. “Als je te ver gaat en te agressief wordt, wordt je een patenttroll”, stelt Chen. Ook benadrukt Chen dat BlackBerry wil blijven inzetten op innovatie en op het gebied van veilige communicatie een belangrijke rol wil blijven spelen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!