Wouter Hoeffnagel - 18 september 2015

Niek van der Pas is de nieuwe voorzitter van NEN-normcommissie ‘Computerruimten en datacenters’

Niek van der Pas, coördinator datacenterstandaardisatie bij Minkels, is de nieuwe voorzitter van de NEN-normcommissie ‘Computerruimten en datacenters’ en het hierbij horende nieuwe werkprogramma. Van der Pas volgt Jeffrey Gadellaa op, die negen jaar voorzitter was van de commissie.

Van der Pas is vanaf 2006 betrokken bij standaardisatie van datacenters en acht jaar lid van de normcommissie datacenters van NEN. Samen met Gadellaa heeft hij experts, system integrators en toeleveranciers met elkaar verbonden en werkgroepen geïnspireerd. Nederlandse experts zijn inmiddels zichtbaar op zowel Europees niveau (CENELEC) als op internationaal niveau (ISO/IEC JTC 1). Na het publiceren van de Nederlandse praktijkrichtlijn (NPR) 5313 ‘Computerruimten en datacenter’ draagt Gadellaa zijn functie nu over aan Van der Pas.

“Er wordt vandaag de dag nog onvoldoende gelet op de relatie tussen de prestaties van een datacenter en de omgeving waarin deze zich bevindt. Normen en standaarden zijn prachtige hulpmiddelen om mensen hiervan bewust te maken. De inzichten en richtlijnen hieromtrent moeten genuanceerder, duidelijker en concreter worden,” aldus van der Pas.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!