Wouter Hoeffnagel - 29 september 2015

F5 Networks opent Europese security-center in Polen

F5 Networks opent een Security Operations Center (SOC) in de Poolse hoofdstad Warschau om de EMEA-regio te voorzien van realtime monitoring op wereldwijde, meerlaagse internetbedreigingen. Het is het eerste centrum in Europa, en de tweede in de wereld; het andere SOC staat in Seattle.

Het SOC maakt deel uit van het nieuwe Technical Center en biedt gebruikers van F5’s cloudgebaseerde applicatie services 24/7 ondersteuning in geval van internetdreigingen. Het SOC wordt bemand door een team security-experts en analisten die elke nieuwe dreiging onderzoeken. Ze zijn verantwoordelijk voor het verzamelen van informatie over de nieuwste malware, zero-day en phishing-aanvallen en services aan te bieden om tegenmaatregelen in stelling te brengen. De eerste service die geleverd wordt de anti-fraude dienst F5’s WebSafe, gevolgd door DDoS-bescherming voor grotere aanvallen.

Het Technical Center heeft een services en product development-afdeling. In combinatie met andere technical centers kan F5 Networks betere tijdzone-dekking, snellere klantenservice en disaster recovery bieden. De product development-afdeling ondersteunt de bestaande EMEA-teams en vergroot de capaciteit voor ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Medewerkers worden ingezet voor de ontwikkeling van producten en de werking ervan in verschillende infrastructuren te testen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!