Witold Kepinski - 29 september 2015

Cybersprint met Mark Rutte mee op handelsmissie naar de VS

Het Nederlandse bedrijf Cybersprint, dat  software heeft ontwikkeld om website-hacks vroegtijdig te detecteren, gaat van 4 tot en met 10 oktober 2015 met minister-president Mark Rutte mee op een Nederlands-Vlaamse handelsmissie naar Atlanta in de Verenigde Staten en zal daar onder meer IBM, Dell en Coca Cola aandoen.

Een uitgelezen kans voor de start-up om internationale contacten te leggen en het prille succes te bestendigen, zo zegt Pieter Jansen, co-founder en CEO van Cybersprint.  Cybersprint is een startup uit Amsterdam, die gespecialiseerd is in de detectie en vroege notificatie van website-hacks. Vaak worden gehackte websites het eerst opgemerkt door eindgebruikers, wat voor reputatieschade zorgt bij de eigenaar van de site. Wanneer hacks voor een langere periode onopgemerkt blijven door de websitebeheerder, dan zal Google bovendien de kwaadaardige content indexeren. Wat uiteraard voor reputatieschade op een nog langere termijn kan zorgen en in het ergste geval zelfs tot verwijdering uit de zoekresultaten van Google zal leiden. Cybersprint biedt zijn klanten bescherming door hun websites realtime te monitoren en de websitebeheerders direct op de hoogte te stellen van eventuele hacks, zodat deze reputatieschade kan worden voorkomen

De handelsmissie, die gericht is op IT-security en smart-logistics, moet bruggen slaan tussen Nederlandse technologische ondernemingen en technologiebedrijven uit Atlanta en wordt geïnitieerd door the Netherlands-American Chamber of Commerce, een organisatie die een permanente ingang voor Nederlandse bedrijven in Atlanta heeft gerealiseerd. De missie zal worden geleid door minister-president Mark Rutte en Geert Bourgeois, minister-president van Vlaanderen. De Nederlands-Vlaamse regio, ook wel bekend als de 'Delta-regio', wordt gezien als de toegangspoort naar Europa en is een broedplaats voor toonaangevende, innovatieve technologische ondernemingen. Atlanta, met zijn bloeiende technologische klimaat – met name op het gebied van cyber-security en financiële dienstverlening – is de gedroomde bestemming van een dergelijke handelsmissie. De bedoeling van de missie is dat de banden worden aangehaald, nieuwe contacten worden gelegd en mogelijkheden voor toekomstige samenwerking worden verkend. De handelsmissie vindt plaats van 4 tot en met 10 oktober en er staan ontmoetingen gepland met vertegenwoordigers van grote Amerikaanse ondernemingen als Dell, Coca Cola, Paypal, Unisys en IBM.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!