Witold Kepinski - 29 september 2015

Fortinet en Splunk sluiten technische alliantie

Fortinet, leverancier van hoogpresterende oplossingen voor cyberbeveiliging, kondigt de alliantie aan met Splunk die tot doel dat bedrijven en dienstverleners zich nog beter kunnen beschermen tegen cyberaanvallen die hun netwerken bedreigen.

Splunk biedt een platform voor operationele intelligentie, en maakt het mogelijk om data te indexeren, analyseren en te correleren. Binnen de alliantie voorziet Fortinet wereldwijde klanten die gebruik maken van de software van Splunk, zoals Swisscom, van een aanpak om cyberaanvallen sneller af te weren en zo de risico’s te verminderen. Theo Schutte (foto), country manager Fortinet Nederland: “Een effectief raamwerk voor beveiliging moet bestaan uit goed gecoördineerde verdedigingssystemen waarmee men snel kan reageren op geavanceerde aanvallen. Door deze samenwerking met Splunk geven we klanten de hulpmiddelen om de meest kritische, tijdsgevoelige dreigingen aan het licht te brengen en af te weren zodat de risico’s tot een minimum beperkt blijven.”

De FortiGate App for Splunk Enterprise van Fortinet onderzoekt verdacht netwerkverkeer in real-time en vanuit verschillende invalshoeken binnen de context van de beveiligingsgegevens van een organisatie. Fortinet zet de oplossingen van Splunk in voor beveiligingsteams binnen bedrijven met grote en complexe ICT-omgevingen. Zij kunnen zodoende snel en effectief vaststellen wat de meest kritische bedreigingen voor hun organisaties zijn. De samenwerking met het geïntegreerde beveiligingsmodel van Splunk gaat daarin nog een stapje verder omdat het teams ook in staat stelt de verdediging tegen dergelijke dreigingen te versnellen en te automatiseren.

Beschikbaarheid
De FortiGate Application for Splunk 1.1 en de FortiGate Add-On for Splunk 1.0 zijn beide gratis beschikbaar voor klanten. Zij zijn beschikbaar als download op Splunkbase: https://splunkbase.splunk.com.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!