Witold Kepinski - 29 september 2015

Juniper Networks introduceert Unite referentiearchitectuur

Juniper Networks introduceert de Unite referentiearchitectuur. Dit platform voorziet in vereenvoudigde en veilige infrastructuuroplossingen voor netwerken. Deze zijn nodig om zakelijke campusnetwerken en de netwerken van externe filialen te moderniseren tot door de cloud ondersteunde serviceplatforms, aldus de netwerkleverancier.

De nieuwe netwerkarchitectuur Juniper Networks Unite omvat zakelijke switches, beveiligingstechnologie, routers, softwaretoepassingen en oplossingen van externe leveranciers die deelnemen aan het Open Convergence Framework (OCF). Unite biedt organisaties een vereenvoudigde, geautomatiseerde en veilige architectuur waarmee zij de door de cloud ondersteunde onderneming kunnen realiseren. Nieuwe technologische innovaties binnen de architectuur zijn onder meer Junos Fusion Enterprise, verbeteringen van Junos Space Network Director en geoptimaliseerde varianten van de programmeerbare Ethernet-switches uit de Juniper Networks EX9200-reeks, aldus Juniper Networks.

Juniper Unite combineert volgens de Amerikaanse netwerkleverancier de laatste netwerksoftware, systemen en cloud-diensten van Juniper tot een flexibele en veilige netwerkarchitectuur voor bedrijven die snel cloud-applicaties en –diensten willen aanbieden op basis van een centraal en gebruiksvriendelijk platform voor netwerkbeheer, aldus Juniper Networks.

De Juniper Unite-architectuur voorziet in de bouwstenen die nodig zijn voor het moderniseren van de infrastructuur van bedrijfsnetwerken en biedt ondersteuning voor nieuwe implementatie- en beheerbenaderingen. Organisaties kunnen met Unite dezelfde mate van automatisering en schaalbaarheid realiseren als in datacenter- en cloud-omgevingen die zijn gebaseerd op de MetaFabric-architectuur van Juniper. Met Juniper Unite kunnen zij hun netwerkbronnen op dynamische wijze automatiseren om tegemoet te komen aan de groeiende bedrijfsbehoeften. Daarnaast kunnen zij huidige bedrijfsprocessen ondersteunen en tegelijkertijd gereedmaken voor de toekomst, aldus Juniper Networks.

Aanpak netwerkbedreigingen

Juniper introduceert daarnaast nieuwe beveiligingsoplossingen die deel uitmaken van Juniper Networks Unite. Het gaat onder meer om Juniper Networks Sky Advanced Threat Prevention, nieuwe Juniper Networks SRX services gateways en een gemoderniseerde versie van Junos Space Security Director. Deze beveiligingsoplossingen bieden bedrijven de schaalbaarheid en automatisering die nodig zijn om bescherming te bieden tegen netwerkbedreiging.

• Junos Fusion Enterprise, een software ondersteunde switching-architectuur, biedt centrale mogelijkheden voor netwerkconfiguratie en -beheer: Een nieuwe open architectuur op basis van de branchestandaard 802.11BR biedt in combinatie met de Ethernet-switches uit de EX-reeks van Juniper de mogelijkheid om het  gedistribueerde bedrijfsnetwerk als één netwerkentiteit te configureren en beheren. Junos Fusion Enterprise stelt klanten in staat om meerdere netwerklagen, inclusief datacenters op locatie, samen te voegen tot één slim, flexibel en door de cloud ondersteund bedrijfsnetwerk.

• Junos Space Network Director centraliseert het beheer en de automatisering van het netwerk: Nieuwe mogelijkheden in Network Director stellen gebruikers in staat om een of meer groepen van Junos Fusion Enterprise-fabrics naadloos te beheren gedurende hun volledige levenscyclus. Dit vereenvoudigt het netwerkbeheer en de automatisering binnen geografisch verspreide ondernemingen, aldus Juniper Networks.

• Verbeteringen van de programmeerbare Ethernet-switch EX9200 geven de netwerkprestaties een boost: De EX9200 is een core aggregation switch voor Junos Fusion Enterprise en vormt daarmee een basis van elke vereenvoudigde zakelijke netwerkimplementatie. Nieuwe modulaire lijnkaarten bieden klanten uitgebreide implementatieopties, zoals 1 en 10 Gigabit Ethernet (GbE)-connectiviteit.

• Het Open Convergence Framework biedt gebruikers keuzevrijheid, aldus Juniper Networks. Het Open Convergence Framework van Juniper Networks integreert de beste technologie op het gebied van WLAN’s, unified communications en ICT-beveiliging. Bedrijven kunnen daarmee een beroep doen op in de praktijk bewezen oplossingen die aansluiten op hun infrastructuurbehoeften. Juniper levert oplossingen die zijn geïntegreerd met de producten van leveranciers van draadloze technologie, zoals Aerohive Networks, Aruba Networks en Ruckus Wireless.

Het Juniper Networks Professional Services-team zal netwerkevaluaties, ontwerpdiensten, implementatiediensten en training aanbieden om organisaties te helpen met het moderniseren van hun netwerkarchitectuur, zodat ze optimaal tegemoet kunnen komen aan de eisen van hun cloud-applicaties en diensten.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!