Witold Kepinski - 30 september 2015

Palo Alto Networks introduceert AutoFocus clouddienst voor threat intelligence

Palo Alto Networks, anbieder van next-generation security, introduceert AutoFocus, een nieuwe clouddienst voor threat intelligence. De service verzorgt geprioritiseerde, bruikbare cyberthreat intelligence en geeft organisaties een duidelijke voorsprong in de strijd tegen cyberbedreigingen.

AutoFocus geeft securityteams de benodigde middelen om hun organisaties te beschermen tegen unieke en gerichte aanvallen. De service, die in april 2015 voor het eerst beschikbaar kwam als een dienst met 'community access', biedt gebruikers ‘shared intelligence’, analytics en de vereiste context om te kunnen zien welke aanvallen een onmiddellijke reactie vragen. Ook geeft de service de mogelijkheid om maatregelen te nemen op basis van threat indicators en toekomstige aanvallen te voorkomen.

De deelnemers aan het 'community access'-programma hebben niet alleen meegeholpen aan de continue ontwikkeling van AutoFocus, maar waren ook enthousiast over de waardevolle voordelen van de service, zoals:

· priority-alerts waarmee gerichte, geavanceerde aanvallen kunnen worden geïdentificeerd en meteen worden aangepakt;
· een bruikbare context rondom aanvallen, aanvallers en campagnes om beter inzicht te krijgen in hoe bedreigingen bij bepaalde campagnes passen of hoe ze bepaalde branches als doelwit hebben;
· een geïnformeerde, proactieve security response om aanvallen die zich op hun organisatie richten in te perken en te voorkomen.

De clouddienst correleert gegevens uit de threat intelligence-cloud van Palo Alto Networks en maakt deze bruikbaar. De gegevens zijn onder meer afkomstig van de ruim 7.000 gebruikers van WildFire, expertise van het Unit 42 hreat research team en alle andere gebruikers van AutoFocus. Samen kunnen al deze organisaties veiliger worden gemaakt door het bouwen van een community met wereldwijd gedeelde kennis.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!