Witold Kepinski - 06 oktober 2015

Rami Rahim, CEO Juniper Networks: Het netwerk fungeert als ‘hart & ziel’

Juniper Networks wil zijn klanten en partners graag ondersteunen met digitalisering en in de transformatie naar cloud en Internet of Things (IoT) omgevingen. Hierdoor kunnen organisaties hun businessmodel aanpassen ten einde hun concurrentiepositie te behouden of te verstevigen tegen nieuwe disruptieve concurrenten, aldus Rami Rahim, CEO van Juniper Networks. Zijn bedrijf levert hiervoor open netwerktechnologie die bestaat uit switches, routers, security en software gebaseerde netwerkoplossingen. Hierbij is een cruciale een rol voor channel partners weggelegd die waarde toevoegen met oplossingen, die bestaat uit hardware, software en services.

Rahim zegt dat digitalisering het bedrijfsleven en overheden transformeert naar nieuwe organisaties waarbij een viertal disruptieve IT-toepassingen een rol spelen die als basis het netwerkplatform van Juniper Networks gebruiken. Dat kan volgens de CEO met flexibele hybride cloudomgevingen, social media, big data analytics voor een betere klantervaring en meer gebruik van mobiele devices waardoor de productiviteit toeneemt. Rahim: “De digitale transformatie zorgt voor nieuwe verhoudingen in de business. Het zijn disruptieve flexibele bedrijven, vaak op basis van abonnementsdiensten, die gevestigde bedrijven passeren, zoals Netflix of Spotify. De enterprisemarkt ziet dat en wil daarom ook innoveren met hybride cloud, social, mobility en analytics.”

Hart & Ziel

Het netwerk speelt een cruciale rol als het platform voor een succesvolle digitale transformatie. Het netwerk fungeert als ‘hart & ziel’ aldus Rahim. “Het netwerk moet hiervoor veilig, open en eenvoudig zijn ingericht. Hierdoor kunnen organisaties het beste gebruik maken van digitale processen en diensten binnen cloudomgevingen.”

Klanten willen geen oplossing van één merk maar van verschillende technologieën die goed samenwerken binnen open netwerken , aldus Rahim. De oplossingen kunnen als een end-to-end of  als samengestelde oplossing (‘stacks’) worden geleverd door channel partners zoals resellers, service providers en alliantiepartners zoals Atos, VMware, IBM, NEC en wifi-leverancier Xirrus, Aerohive en Aruba Networks (HP).

Cloudification

Volgens de CEO maken zowel service providers als enterprise bedrijven gebruik van de nieuwste Juniper technologie die hen helpt in de reis naar de cloud en digitalisering. Zo maakt Orange Business Services (OBS) van Juniper Networks web content filtering en load balancing door vpn services aan te bieden met een portal voor de firewall. British Airways koos onlangs voor een private cloud MetaFabric datacenter architectuur die bestaat uit QFabric Systrem en EX Series Ethernet Swicthes en IP/MPLS backone die wordt ondersteunt met MX Series 3D Universal Edge Routers en EX Series Ethernet switches. Veel van de applicaties die British Airways gebruikt, zullen gaan draaien op deze nieuwe private cloudinfrastructuur. Denk hierbij aan ticketing, inchecken en bagage tracking.

Rahim gaat prat op zijn innovaties rond IP cloudtechnologie die tot lagere beheerkosten van netwerken leiden een unique selling point (usp) voor telco’s en service providers, waar Juniper Networks zijn meeste omzet doet, “We willen de telco- en service providermarkt  innoveren met ‘cloudification’ met diensten zoals PaaS, IaaS en SaaS. Onze oplossingen bieden een krachtige ‘telco cloud’ infrastructuur met een hoge performance voor het leveren van hoogwaardige diensten.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!