Storage Expo, The Tooling Event en Infosecurity maken sprekers bekend
07-10-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Storage Expo, The Tooling Event en Infosecurity maken sprekers bekend

Op 4 en 5 november 2015 gaan de deuren van de Jaarbeurs in Utrecht weer open voor het grootste IT-evenement van Nederland op het gebied van storage, security en IT-beheer. Bezoekers ontdekken in tweehonderd seminars en presentaties alles over de laatste IT-trends en -oplossingen. Het overkoepelende thema is ‘Computing Everywhere’. De beursorganisatie maakt de eerste sprekers bekend.

‘Computing Everywhere: van applicaties en diensten naar systeemoplossingen’
Rob van Kranenburg, oprichter van Council, theinternetofthings.eu en Resonance Design
In Engeland wordt jaarlijks voor achttien miljard pond schade aangericht door hacks, en het jaar daarop dan voor zestien miljard pond geïnvesteerd in herstel. Het is dus duidelijk dat iedereen baat heeft bij goede security. Met de komst van Internet of Things (IoT) wordt beveiliging echter steeds lastiger. Elk object wordt uniek adresseerbaar via RFID, NFC, een barcode en/of een QR-code, en elk object waar software redelijkerwijs op kan worden geïnstalleerd, krijgt een IPv6-adres. Deze keynote gaat in op de disruptieve gevolgen van IoT en wat er op zowel strategisch beleidsniveau als bedrijfsniveau dringend moet veranderen. ‘Computing Everywhere’ is namelijk niet nieuw. Het heeft een geschiedenis van dertig tot veertig jaar als ‘pervasive computing’, ‘ubicomp’ en ‘ambient intelligence’. Maar doordat de cloud pas sinds een jaar of vijftien echt betaalbaar is, begint het thema nu pas voor iedereen zichtbaar te worden.

‘Information Security-as-a-Service bij de NS’
Joseph Mager, Information Security Officer NS / Jack Krul, Information Security Officer NS
In 2013 heeft NS zijn ambitieniveau voor informatiebeveiliging bepaald. Op basis hiervan zette de organisatie vervolgens een uitvraag in de markt voor onder andere Information Security-dienstverlening. Deze uitvraag was onderdeel van een omvangrijke aanbesteding en betrof ook diensten voor werkplek, hosting, servicedesk en connectiviteit.

Deze sessie bespreekt de wijze waarop NS het ambitieniveau heeft vastgesteld en dit heeft vertaald in een security-architectuur en de uitgevraagde dienstverlening. Aan bod komt ook de wijze waarop het toezicht op het gerealiseerde beveiligingsniveau is ingeregeld. De sprekers sluiten af met enkele ‘lessons learned’.

‘Internet Exchange – At the heart of the Internet’
Mark Cooper, Chief Commercial Officer AMS-IX
Nu steeds meer diensten naar de cloud gaan, wordt de verbinding steeds essentiëler. Vaak zijn enterprises zich er evenwel niet van bewust hoe zij de diensten via internet bereiken. In deze keynote staat de rol van een internet-exchange centraal, en hoe dit ervoor zorgt dat de cloud toegankelijk is, of dat nu vanaf een pc thuis of op kantoor is, of vanaf een mobiel device.

Veertien theaters
Ivo Meertens, marktmanager bij Jaarbeurs en verantwoordelijk voor de IT-beurzen: “Naast netwerken willen bezoekers ook graag geïnformeerd worden door IT-specialisten. Dit jaar hebben we maar liefst veertien theaters gevuld met tweehonderd kennissessies waarin bezoekers hun kennis kunnen updaten. Voor exposanten bieden deze podia een extra kans om klanten en potentiële klanten van nuttige informatie te voorzien, om nadien op de stand persoonlijk verder te praten.” Het volledige programma en andere informatie over deze sprekers en exposanten is te vinden op de websites van Storage Expo, Infosecurity.nl en The Tooling Event.

Terug naar nieuws overzicht
Security