Atos benoemt Johan Taams tot Senior Vice President Large Deals Benelux & Nordics
08-10-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Atos benoemt Johan Taams tot Senior Vice President Large Deals Benelux & Nordics

Atos benoemt Johan Taams tot Senior Vice President Large Deals van Atos Benelux & The Nordics. Taams treedt in de voetsporen van Peter Verkoulen en rapporteert rechtstreeks aan Rob Pols, CEO van Atos Benelux & Nordics.

Waar IT doorgaans met name tot de bevoegdheden van de Chief Information Officer wordt gerekend, signaleert Atos een duidelijke verschuiving naar alle CxO’s ofwel de Chief Executive Officers of Chief Financial Officers. “Ruim 40 procent van het IT-budget is verschoven naar de business om winstgevende groei te faciliteren. Onze focus zal daarom veel meer worden gericht op het realiseren van zakelijke behoeften. Dit betekent onder meer dat outsourcing–overeenkomsten veel meer gericht zullen zijn op innovatie en het vergroten van de concurrentiekracht van onze klanten”, aldus Taams.

Toegevoegde waarde bieden
“Mijn bedrijfskundige achtergrond en brede IT-ervaring bieden een goede basis voor de uitdagingen die onze competitieve markt met zich meebrengt. Om outsourcing-contracten te winnen, dienen we toegevoegde waarde te bieden om de transformatie van onze klanten te faciliteren. Tijdens intensieve verandertrajecten draait alles om vertrouwen en het aangaan van lange-termijnrelaties. Integriteit en klanttevredenheid gaan hierbij hand in hand met ondernemen, veranderkunde en innovatie.”

Johan Taams is ruim 20 jaar werkzaam in de IT-sector en op het gebied van organisatieadvies. In de afgelopen 10 jaar werkte hij bij Atos. Taams was als Senior Vice President verantwoordelijk voor Public, Health en Transport en stuurde de marktgroep Telecom Media & Utilities aan. In de periode hiervoor gaf hij leiding aan de divisie Systems Integration, waarbij het accent lag op het vergroten van de klanttevredenheid. Taams begon zijn loopbaan bij Atos als dealmaker en bidmanager.

Terug naar nieuws overzicht
Security