Witold Kepinski - 09 oktober 2015

Motiv en Raytheon|Websense intensiveren samenwerking

De Nederlandse ICT security-specialist Motiv en zijn Amerikaanse partner Raytheon|Websense hebben een contract afgesloten voor de levering van een securitydienst aan organisaties in de publieke en private sector in de Benelux, ter bestrijding van cybercriminaliteit en digitale diefstal.

Het contract werd 6 oktober, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, ondertekend door Ken M. Bell (CTO Council | Director, Strategic Initiatives, Raytheon|Websense), Aksel Dorèl (Algemeen Directeur Motiv) en Bastiaan Bakker (Directeur Business Development Motiv), tijdens het handelsdiner in het Atlanta Historic Center (VS).

“De krachtenbundeling met Raytheon|Websense stelt Motiv in staat om optimale databescherming aan te bieden als dienst tegen een vast tarief per gebruiker”, aldus Bastiaan Bakker (foto), directeur Business Development van Motiv. “Motiv heeft de technologie van Raytheon|Websense geïntegreerd in haar Managed Security dienstenportfolio. Vanuit het Motiv Security Operation Center (SOC) bewaken security-experts continu of gevoelige data weglekt via bijvoorbeeld Dropbox of andere populaire applicaties. Ditzelfde geldt voor dataopslag en -verwerking binnen SharePoint en Office365. Bij verdachte situaties wordt direct en veelal automatisch ingegrepen en bewijslast veiliggesteld. Hiermee is de kans op datadiefstal en -lekken geminimaliseerd en worden de gevolgen zo veel mogelijk beperkt.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!