Jordy Kool wint EY Accelerating Entrepreneur Of The Year 2015
10-10-2015 | door: Witold Kepinski

Jordy Kool wint EY Accelerating Entrepreneur Of The Year 2015

Marco van Zijverden (Dutch Flower Group B.V.), Jordy Kool (Infotheek Groep B.V.) en Henk Jan Beltman (Tony’s Chocolonely B.V.) zijn gekozen tot respectievelijk EY Master, Accelerating en Emerging Entrepreneur Of The Year 2015. Tijdens de finale in de Cruise Terminal in Rotterdam namen zij de awards in ontvangst. De ondernemers stonden deze avond als legacy builders in de spotlights. De awards werden dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt.

Marcel van Loo, Country Managing Partner EY Nederland, reikte de award in de categorie EY Accelerating Entrepreneur Of The Year uit aan Jordy Kool van Infotheek Groep. De onafhankelijke jury onder leiding van voorzitter Hans Biesheuvel roemde Kool om zijn ondernemerschap in een sterk concurrerende markt. Jordy: “Ik ben erg trots op deze prijs. Het is een bekroning op het werk van het hele team.” Kool is sinds 2009 werkzaam bij Infotheek en sinds 2013 CEO van het bedrijf. In de afgelopen zes jaar heeft Infotheek Groep een jaarlijkse groei van ruim 25% doorgemaakt, opende het 11 nieuwe kantoren in 10 Europese landen en heeft het dit jaar al twee bedrijven, 4Launch en Network2Day, aan de groep toegevoegd.

Legacy Builders

Tijdens de finale stonden de ondernemers als legacy builders in de spotlights. Legacy builders drukken hun stempel op mens en maatschappij. Ze geven iets waardevols door aan de volgende generatie; een verdienste, een verworvenheid, die vanuit historisch oogpunt van belang is. Ze zetten een proces of gedachte in gang die de wereld verandert, voortkomend uit die éne vraag: hoe kan het beter?

Succesvol ondernemerschap

De Entrepreneur Of The Year award is de meest prestigieuze verkiezing ter wereld voor succesvolle ondernemers en wordt in Nederland voor de 20e keer uitgereikt. De EY Entrepreneur Of The Year award wordt jaarlijks in ruim vijftig landen uitgereikt. De verkiezing is bedoeld om succesvol ondernemerschap te belonen en zichtbaar te maken, zodat deze succesvolle ondernemers anderen kunnen inspireren en motiveren met hun visie, passie, overtuiging en excellent leiderschap.

Andrea Vogel, Programma Directeur EY Entrepreneur Of The Year: “Ook dit jaar was er weer sprake van een indrukwekkende bundeling van ondernemerskracht in het Entrepreneur Of The Year programma. Mensen die risico’s durven te nemen, vastberaden, gedreven en soms zelfs een tikkeltje eigenwijs zijn. Dit zijn de smaakmakers, de kurk waar onze economie op drijft. We feliciteren de winnaars en alle finalisten dan ook van harte.”

WK

Terug naar nieuws overzicht