Procam stelt Marinus ter Laak aan als algemeen directeur
12-10-2015 | door: Witold Kepinski

Procam stelt Marinus ter Laak aan als algemeen directeur

Marinus ter Laak (53) wordt met ingang van 19 oktober de nieuwe algemeen directeur van Procam, de ontwikkelaar van jong hoogopgeleid IT-talent.

In zijn nieuwe functie gaat Marinus de huidige strategie van Procam verder verstevigen en bovendien nieuwe groeisegmenten verkennen. De focus komt hierbij te liggen op het verder uitbouwen van de marktpositie van Procam als sociale onderneming, die IT-organisaties en talentvolle IT-starters helpt met het creëren van een duurzame arbeidsrelatie. Marinus heeft diverse managementrollen vervuld bij grote organisaties zoals SAP en Exact, waarbij hij zowel verantwoordelijk was voor Nederland als buitenlandse regio’s. Zijn kennis van de IT-markt komt goed van pas om de footprint van Procam in deze sector te vergroten. Marinus volgt George Buysrogge op, die Procam achttien jaar geleden oprichtte. George blijft strategisch bij Procam betrokken en zal zich bezig houden met de productontwikkeling van het talentenprogramma.

Marinus heeft een bedrijfskundige achtergrond en is al zijn hele carrière werkzaam in de IT-branche. Voor zijn aanstelling bij Procam was hij werkzaam bij Exact als Managing Director Business Solutions en lid van de Raad van Bestuur. Daarvoor was hij Vice President EMEA North voor Intralinks. Een groot gedeelte van zijn carrière is Marinus werkzaam geweest bij SAP, onder andere als algemeen directeur van SAP Nederland en Senior Vice President Business Analytics and Technology voor EMEA en India. Marinus heeft gekozen voor Procam omdat het bedrijf veel oog heeft voor de waarde van het menselijke kapitaal in organisaties. Uiteindelijk zijn medewerkers diegene die een bedrijf succesvol maken. Deze overtuiging in combinatie met de sterke groei die Procam momenteel doormaakt gaven voor Marinus de doorslag.

“Ik kijk er erg naar uit om bij Procam aan de slag te gaan”, aldus Marinus over zijn nieuwe aanstelling. “De afgelopen jaren is de arbeidsmarkt sterk veranderd. Medewerkers kiezen steeds vaker voor hun eigen prioriteiten waarbij autonomie, persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk welzijn steeds belangrijker worden. Hierdoor is het aantrekken en behouden van toptalent voor veel bedrijven een enorme uitdaging. Procam begrijpt dit maar al te goed en brengt bedrijven en high potentials bij elkaar en helpt ze om een duurzame arbeidsrelatie op te bouwen. Dit doen zij volledig vanuit de overtuiging dat ieder individu op zijn best is in de rol die écht bij hem past en waarin hij gelukkig is.”

Ook George Buysrogge, oprichter van Procam, is verheugd met de komst van Marinus. “In ons wetenschappelijk uitgedachte TalentWings talentenprogramma zijn we altijd op zoek naar de perfecte match tussen werkgever en talent. Ik ben ervan overtuigd dat Marinus voor ons die perfecte match is. Hij is de aangewezen persoon om onze dienstverlening naar een nog hoger niveau te brengen en de positie die we inmiddels hebben verworven in de IT-markt verder uit te bouwen in andere markten.”

Terug naar nieuws overzicht