HP ontwikkelt met partners OpenSwitch NOS voor datacenters

12-10-2015 | door: Witold Kepinski

HP ontwikkelt met partners OpenSwitch NOS voor datacenters

HP, Intel, VMware, Broadcom ontwikkelen een open-source network operating system (NOS) genaamd OpenSwitch. 

OpenSwitch is ontwikkelt op Linux en geschikt voor zogenaamde white box switches, ideaal voor grote datacenters die applicaties draaien met het Border Gateway Protocol (BGP). HP levert daarvoor zijn Altoline switches. Klanten kunnen ook kiezen om OpenSwitch te combineren met Open Compute Project oplossingen.

“Open source software, met zijn collaboratieve community gespecialiseerde developers, versnelt de innovatie en verbetert de stabiliteit van het software platform. Organisaties krijgen hierdoor een krachtigere infrastructuur om specifieke businesseisen te ondersteunen”, aldus Mark Carroll, chief technology officer van HP Networking. “De nieuwe developer community en OpenSwitch NOS early release code gebaseerd op Linux, helpt developers om aan de snelgroeiende business en web-scale networking behoeften in hun branche te voldoen.”

Beschikbaarheid

De OpenSwitch Community is momenteel actief. Bezoek www.openswitch.net voor informatie over OpenSwitch NOS, hoe je lid wordt van de community en waar je de eerste developer release (nu beschikbaar) kunt krijgen.

Het OpenSwitch NOS wordt ondersteund door HP’s Altoline open network switches. HP Technology Services bieden gebruikers professionele en ondersteunende services voor networks, gebaseerd op OpenSwitch NOS. Hierdoor is een veilige implementatie van infrastructuren die in productie zijn mogelijk.

HP levert steeds meer open netwerken en oplossingen. Zo is er een een OpenStack versie voor de HP Helion cloud.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht