VMworld 2015 borrelpraat: ‘Dell koopt EMC is een dingetje’
13-10-2015
Deel dit artikel:

VMworld 2015 borrelpraat: ‘Dell koopt EMC is een dingetje’

Honderden Nederlandse IT-specialisten, channel partners en eindgebruikers praten op de eerste dag van VMworld 2015 vooral over de overname van de EMC Federatie door Dell. “Het is een dingetje” zo vertelt mij een VMware partner tijdens de PernixData VMworld Party in de Ocana bar met een Moritz biertje.

Veel andere partners die met Dutch IT-channel tijdens VMworld spreken vinden dat het rap is gegaan. Eerst waren er geruchten en toen werd maandag 12 oktober bekend gemaakt dat Dell EMC voor 67 miljard dollar overneemt.

Veel VMware partners hopen nu vooral dat ze hun business kunnen blijven doen en geen last krijgen van direct sales. Dell voert een indirect channel beleid, maar verkoopt ook direct. EMC was net als Dell vroeger een 'direct sales company', maar de laatste jaren gaat het volop voor indirecte verkoop.

VMware partners kunnen misschien wel gerustgesteld worden dat Dell veel meer indirect wil verkopen. Dell was ooit de grootste reseller van EMC, soms tot ergernis van grote EMC-resellers zoals ISIT (nu Telindus). Daarna gingen Dell en EMC hun eigen weg met storage producten waarbij channel partners belangrijker zijn geworden.

Deze ambities werden onlangs concreet gepresenteerd door Dell-kopstuk Marius Haas tijdens het Canalys Channels Forum 2015 in Barcelona. Dell beschouwt channel partners als een cruciale factor voor zijn toekomstige groei, zo zei Haas namens het hele Dell managementteam dat dagelijks moet rapporteren aan Michael Dell.

Hier op VMworld 2015 in Barcelona is het een drukte van belang waar diverse Nederlandse channel partners samen zijn gekomen. Dutch IT-channel ziet dat er volop kansen zijn voor resellers die gecombineerde VMware-oplossingen kunnen verkopen. Onder andere met EMC, HP, Dell, NetApp, F5 Networks, HDS, Cisco, Trend Micro, Fujitsu, Nexenta, Nimble Storage, IBM, Tintri, Citrix, Samsung, CommVault, PernixData, Eaton, Nutanix, Lenovo, 3CX, Veeam, CloudGenix, Login VSI, Palo Alto Networks, Check Point, Extrahop, Pure Storage, Tegile en Simplivity. Voor Dell een interessant channel ecosysteem zou ik zeggen, die bestaan uit partners en concurrenten.

Uiteraard is het nu afwachten nu het huwelijk tussen EMC en Dell gaat voltrekken. Het lijkt op ‘Back in Love Again’ of ‘Second time around’. Maar dan met een licht dwingend karakter gearrangeerd door Elliott Management. Net als een gearrangeerd Hindoestaans huwelijk zoals beschreven in het boek van wijlen schrijver Anil Ramdas met de titel “Zonder Liefde Valt Best Te Leven.” De liefde komt vanzelf.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht