Witold Kepinski - 13 oktober 2015

VMware Hybrid Cloud Management-platform krijgt update

VMware introduceert op VMworld 2015 Europe in Barcelona nieuwe updates voor het Hybrid Cloud Management-platform in de vorm van VMware vRealize Automation 7 en VMware vRealize Business Standard 7. Hiermee worden IT-teams in staat gesteld digitale business transformation binnen hun organisaties mogelijk te maken. In combinatie met VMware vRealize Operations 6.1 en VMware vRealize Log Insight 3, die in Q3 2015 zijn geïntroduceerd, vertegenwoordigen deze releases een algehele vernieuwing van VMware’s Hybrid Cloud Management-platform.

Software verandert volgens VMware tegenwoordig elke industrie, aangezien bedrijven zich met behulp van applicaties en diensten proberen te onderscheiden en effectiever te concurreren. Deze digitale business transformation biedt mogelijkheden voor CIO’s en IT-teams om hun organisaties te helpen meer agile te worden, om zowel traditionele als cloud-native applicaties sneller te bouwen en te leveren en om kosten te verlagen zonder concessies te doen aan governance. De nieuwste updates aan VMware’s Cloud Management-platform stellen IT-teams in staat de digitale business transformation te versnellen door middel van nieuwe en verbeterde mogelijkheden voor het sneller leveren van applicaties. Bovendien geven ze meer transparantie en controle over de kosten en kwaliteit van IT-diensten in de hybride cloud, aldus Ajay Singh, senior vice president en general manager van de Management Suite Business Unit van VMware. “VMware’s Hybrid Cloud Management-platform helpt IT-organisaties bij hun digitale business transformation. Door de updates van vandaag kan de IT-afdeling service agility leveren in zowel de public als private cloud, terwijl het kostenvoordeel oplevert. Onze verbeteringen aan het Cloud Management-platform in de tweede helft van 2015 zijn wederom een grote stap voorwaarts in het leveren van een next-generation platform dat application-aware en self-optimizing is.”

VMware vernieuwt Cloud Management-platform met automation- en business solutions-updates

VMware’s Cloud Management-platform combineert de mogelijkheden van zijn cloud automation-, cloud operations- en cloud business management-oplossingen in één geïntegreerde oplossing. Het levert uitgebreide beheermogelijkheden voor het software-defined datacenter waardoor IT unified diensten kan leveren met de snelheid die de business vraagt, maar daarnaast met de controle en kostenefficiëntie die IT nodig heeft. Door de integratie van het platform met VMware-infrastructuren en -diensten kunnen klanten gemakkelijker een software-defined datacenterarchitectuur opzetten.

VMware moderniseert zijn Cloud Management-platform met nieuwe en verbeterde updates, waaronder:

VMware vRealize Automation 7 – Levering van unified diensten in hybride cloud-omgevingen: VMware vRealize Automation 7 introduceert unified service blueprint-mogelijkheden die IT- en DevOps-teams in staat stellen de levering van geïntegreerde multi-tier applicaties met application-centric networking en -beveiliging in de cloud te versimpelen en versnellen. Nieuwe unified service blueprints maken het mogelijk infrastructuren, netwerken, beveiliging, applicaties en op maat gemaakte IT-diensten te modelleren, inclusief relaties en afhankelijkheden binnen een grafisch canvas. Deze nieuwste versie is geïntegreerd met VMware NSX 6.2 om netwerken en micro-segmentatie dynamisch te configureren voor iedere applicatie die gemodelleerd is in de blueprint designer. VMware vRealize Automation 7 blueprints overspannen de hybride cloud met out-of-the-box-ondersteuning voor VMware vCloud Air en Amazon Web Services (AWS), waaronder nieuwe ondersteuning voor VMware vCloud Government Service en AWS GovCloud, OpenStack Kilo en VMware vSphere 6 Update 1. De unified service blueprints zijn toegankelijk via API’s of CLI’s als code voor textuele en human readable authoring van blueprints door DevOps-teams, aldus VMware.

De nieuwe release verbetert ook de uitbreidbaarheid door middel van een Event Broker. Dit zorgt ervoor dat een nieuwe functionaliteit mogelijk wordt, zonder de kerncode te veranderen en met behoud van de upgrade-mogelijkheden. De release bevat ook versimpelde consument-API’s voor het aanvragen en beheren van diensten. VMware vRealize Automation 7 kan geïntegreerd worden met VMware Identity Manager, waardoor verbeterde identiteitsdiensten geboden worden, zoals multi-factor authenticatie, SmartCard-ondersteuning, de mogelijkheid te integreren met gefedereerde externe authorisatiediensten. Daarnaast introduceert VMware vRealize Automation 7 een sterk geconsolideerde architectuur met vereenvoudigde installatie die de implementatietijd tot 37 procent verkort voor de meeste configuraties (vergeleken met de vorige release) om zo IT-organisaties te helpen time to value te versnellen, aldus VMware.

VMware vRealize Business Standard 7 – Kosten en prijzen van hybride clouds: VMware vRealize Business Standard 7 introduceert verschillende nieuwe en verbeterde mogelijkheden om IT-teams te voorzien van meer transparantie en controle over de kosten en kwaliteit van IT-diensten. De release is voorzien van nieuw kostprijsberekening- en prijsbeleid voor private en public cloud-omgevingen, zoals VMware vCloud Air, AWS en alle andere clouds die ondersteund worden door vRealize Automation. VMware vRealize Business Standard 7 ondersteunt ook Microsoft Azure voor uitgebreide kostenvergelijkingen van de public en private cloud. De verbeterde showback-mogelijkheden van deze nieuwe release stellen de IT-afdeling in staat gedetailleerde kostenrapportages bij de ‘Line of Business’ aan te leveren, inclusief showback over private en public clouds, een duidelijke month-to-date en maandelijkse kostenanalyse waarbij kosten gegroepeerd zijn per dienst om context te geven. Nieuwe mogelijkheden voor planning- en kostenoptimalisatie visualiseren de kosten van gebruikte en overgebleven capaciteit per datacenter, staan het toe nieuwe workloads te modelleren en de impact op de overgebleven capaciteit of kosten te analyseren. Ook is het mogelijk potentiële besparingen te kwantificeren van reclamatiemogelijkheden, aldus VMware.

Prijzen en beschikbaarheid

De beschikbaarheid van VMware vRealize Automation 7 en VMware vRealize Business 7 Standard wordt voor beide verwacht in Q4 2015. 

VMware vRealize Automation 7 wordt beschikbaar als standalone-product en als onderdeel van VMware vCloud Suite en VMware vRealize Suite. De software wordt standalone in twee versies verkocht: Advanced ($400 per Operating System Instance of OSI) en Enterprise ($775 per OSI). De vRealize Suite is beschikbaar in twee verianten: Advanced ($6750 per CPU) en Enterprise ($9950 per CPU).

VMware vRealize Business 7 Standard wordt beschikbaar als standalone-product en als onderdeel van VMware vCloud Suite en VMware vRealize Suite. De software wordt standalone verkocht in 25 OSI-packs voor $200 per OSI.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!