Witold Kepinski - 13 oktober 2015

VMware NFV ondersteunt telco's en service providers

VMware kondigt nieuwe Network Functions Virtualization (NFV)-functies aan die communications service providers (CSP’s) moet helpen hun implementatie van NFV te versnellen. Zo kondigt VMware de algemene beschikbaarheid aan van het VMware vCloud NFV-platform, een nieuw VMware Ready for NFV-accreditatieprogramma en nieuwe carrier-grade diensten van VMware en zijn partners. Deze oplossingen en partnerships zijn deze week te zien zijn op VMworld 2015 Europe in Barcelona.

Communication Service Providers (CSP’s) transformeren volgens zegsmannen van VMware hun organisatie met NFV door kosten aanzienlijk te helpen verlagen en snelle, agile innovatie van diensten mogelijk te maken. Zo willen zij de trend van marge-erosie omkeren als gevolg van de hoge kosten van de infrastructuur en het gebrek aan service-differentiatie. Er zijn twee primaire modellen van NFV-inzet ontstaan, één op basis van op maat gemaakte software-stacks en één op basis van een gemeenschappelijk virtualisatieplatform. Een recent whitepaper dat gepubliceerd is door ACG Research concludeert dat het gemeenschappelijke platform-model waar VMware voor pleit op de lange termijn meer flexibiliteit en kostenbesparing oplevert, zo pitched VMware op zijn jaarlijkse conferentie.

VMware vCloud NFV

VMware vCloud NFV brengt de kerncomponenten van virtualisatie en management samen die nodig zijn om de inzet van NFV te versnellen. VMware vCloud NFV stelt CSP’s in staat een unified, multi-vendor en multi-function NFV-platform te implementeren dat elke applicatie in alle fases van de cloud-evolutie ondersteunt. Het vCloud NFV-platform ondersteunt meer dan 40 virtuele netwerkfuncties van 30 verschillende VNF-leveranciers. Het platform stelt de IT-afdeling in staat bestaande vaardigheden en operationele ervaring te benutten met VMware-virtualisatie. Dit zorgt voor een snellere en soepelere implementatie en voortdurend beheer van Telco clouds. VMware vCloud NFV bevat de volgende onderdelen:

Production-Proven NFVI oplossingen: VMware vSphere is een virtualisatie-oplossing die high-performance, schaalbaarheid en beschikbaarheid voor mobiliteit en vaste-lijndiensten in de cloud levert. VMware Virtual SAN is volledig geïntegreerd in de VMware-stack om de meest veeleisende mobiele core- en IMS-functies te ondersteunen. Zo levert het betere performance dan een virtuele toepassing of extern apparaat om de storage requirements van netwerkfuncties en -diensten te ondersteunen. VMware NSX is een netwerkvirtualisatieplatform dat kritieke L2/L3-netwerkfuncties biedt in software om CSP’s te helpen de voordelen van server-virtualisatie te realiseren voor het gehele datacenter/centrale kantoor.

Openheid en keuze in cloud management: VMware levert flexibele opties voor virtual infrastructure management (VIM) met VMware vCloud Director-SP en VMware Integrated OpenStack. VMware vCloud Director pakt NFV-behoeften aan met nieuwe self-service provisioning-mogelijkheden, vApp-verbeteringen en tennant throttling. VMware Integrated OpenStack is gebaseerd op Kilo en bevat Load-Balancing as a Service (LBaaS), Ceilometer en Heat Auto Scaling om VMware-gebaseerde OpenStack-clouds schaalbaarder, presterender en veerkrachtiger te maken.

Servicegarantie met Day 2 en doorlopende activiteiten:VMware biedt CSP’s volledig geïntegreerde en unified operation tools om doorlopende service-garantie voor multi-tentant netwerkfuncties te leveren. VMware vRealize Operations Insight en VMware vSphere met Operations Management leveren uitzonderlijke Quality of Experience om end-subscriber stickiness te garanderen en uiteindelijk te leiden tot hogere omzet.

VMware Ready for NFV programma

VMware Ready for NFV stelt partners in staat hun VNF’s te certificeren om compatibiliteit met de VMware NFV-infrastructuur te garanderen. Het VMware Ready-certificaat biedt CSP’s het vertrouwen dat NFV-oplossingen geïmplementeerd kunnen worden met vCloud NFV en dat ze goed draaien en ermee samenwerken. Het VMware Ready-programma is VMware’s hoogste niveau van goedkeuring voor producten en oplossingen gemaakt door onze gevestigde partners. Deze accreditatie bouwt vertrouwen van de klant en versnelt partnerkansen. De eerste partners die zich verbinden aan het VMware Ready NFV-programma zijn onder andere Affirmed Networks, Brocade, Metaswitch, Mitel, NEC, Nokia, Velocloud en Versa Networks.

 Carrier-grade ondersteuning voor NFV-implementaties

Carrier-grade ondersteuning door VMware en zijn partners verkleint het risico op prestatievermindering of storingen en vergroot operationele efficiëntie voor CSP’s. VMware’s carrier-grade ondersteuning bevat verbeterde SLA’s rond respons en het herstellen van service, SLA’s voor probleemoplossing, proactieve omgevingsmonitoring, toegewijd accountmanagement, toegewijde senior support engineers en verbeterde engineering-ondersteuning.

VMware Partnership met Nokia Networks voor Carrier-Grade ondersteuning

De klanten van Nokia Networks draaien sinds 2014 VoLTE-diensten op VMware cloud-infrastructuren en ook de eerste commerciële VNF-producten voor VoLTE draaien op VMware cloud infrastructuur. Nokia TotalCare for VMware is een ondersteuningspakket dat beschikbaar is via Nokia cloud wise Care Services. Het ondersteunt VMware-implementaties met een verlengde SLA en Nokia Networks als de enige contact interface richting klanten. Nokia biedt betrokken doeltijden en gebruikt hun beste O&M-methoden en -processen.

NFV Partner Pavilion @ VMworld

Op VMworld 2015 Europe laat VMware zijn ecosysteem van partners zien in de eerste VMworld NFV Solutions Exchange ooit. De focus ligt op het delen van ervaringen van echte NFV-implementaties. Het NFV Partner Pavilion bevat een reeks van NFV-demonstraties voor mobiele en vaste lijn-operators. Oplossingen gaan over hardwareplatformen, mobiele core en virtuele CPE Virtual Network Function (VNF’s), orchestratie van diensten, OSS en BSS. Partners zijn onder andere Affirmed Networks, Amdocs, Brocade, Dell, EMC, GigaSpaces, Metaswitch Networks, Nokia en Versa Networks.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!