Wouter Hoeffnagel - 14 oktober 2015

Atlantis Computing introduceert introduceert Atlantis USX 3.1

Atlantis Computing, leverancier van Software Defined Storage (SDS)-oplossingen, introduceert Atlantis USX 3.1. De nieuwe functie Stretched Cluster biedt organisaties een hypergeconvergeerde oplossing die zero recovery point objective (RPO) en recovery time objective (RTO) tussen verschillende datacenters mogelijk maakt. Atlantis stelt dat de oplossing de totale kosten voor bedrijfscontinuïteit met minimaal vijftig procent kan reduceren.

Met Atlantis USX Stretched Cluster kunnen organisaties fouttolerantie bieden voor complete datacenters, zonder gegevensverlies of onderbrekingen van de beschikbaarheid van bedrijfsapplicaties. Het USX-cluster kan meerdere datacenters omvatten op meer dan 1.600 kilometer afstand van elkaar, bij een latency van maximaal 8 milliseconde. De mogelijkheden voor databescherming worden hierdoor uitgebreid met een high availability-laag. Het USX Stretched Cluster biedt, naast geautomatiseerde en transparante fail-over van servers en virtuele machines, beheer van netwerkstoringen voor alle datacenters. Dit voorkomt de volledige uitval van locaties.

Beschikbaarheid tijdens stroomstoringen en natuurrampen
“Veel van onze klanten willen hun organisatie de zekerheid bieden dat alle bedrijfskritische systemen beschikbaar zullen blijven in het geval van een stroomstoring of zelfs een natuurramp. De kosten die gepaard gaan met het bieden van integrale veerkracht op basis van traditionele ICT-opslag zorgen er echter voor dat bedrijfscontinuïteit voor veel organisaties geen haalbare kaart is”, aldus Chetan Venkatesh, de CEO van Atlantis. “Met Atlantis USX Stretched Cluster hebben we een complete high availability-oplossing voor geografisch verspreide datacenterparken binnen ons SDS-platform geïntegreerd. Deze functionaliteit kan zonder aanvullende kosten worden ingezet binnen een hypergeconvergeerde architectuur.”

“Onze klanten staan voor de opgave om een ICT-infrastructuur af te leveren die op kostenefficiënte wijze voorziet in high availability en disaster recovery en de mogelijkheid biedt om gegevens, virtuele machines en workloads van applicaties te verplaatsen tussen locaties die zich vaak op 40 tot 160 kilometer afstand van elkaar bevinden”, aldus Sebastiaan Smit, business development director bij Atlantis-partner TenICT. “Organisaties kunnen kostbare traditionele replicatie op basis van SAN-arrays nu inruilen voor een Atlantis USX Stretched Cluster door een beroep te doen op hypergeconvergeerde architecturen met direct attached storage in rack- of blade-servers. Dit maakt het mogelijk om de kosten en het ruimtegebruik in het datacenter op zijn minst te halveren.”

High availability en disaster recovery voor meerdere locaties zonder hoge kosten
Een Stretched Cluster-oplossing vraagt normaliter om twee locaties die identiek aan elkaar zijn. Daarbij wordt gebruikgemaakt van synchrone mirroring van kostbare SAN-storage arrays om gegevensverlies te voorkomen. Tot dusver vereiste deze vorm van mirroring enorme bandbreedte. Bedrijven moesten voor het verbinden van hun locaties daarom vaak snelle communicatieverbindingen leasen, iets wat met substantiële kosten gepaard ging.

Atlantis USX Stretched Cluster maakt synchrone mirroring deduplicatie-bewust om de behoefte aan bandbreedte fors terug te dringen. Dit zorgt niet alleen voor kostenbesparingen, maar versnelt ook het gegevensherstel en verbetert de beschikbaarheid. Atlantis hersynchroniseert namelijk alleen incrementele unieke datablokken tussen locaties. De functie Atlantis Stretched Cluster stelt bedrijven in staat om dynamisch volumes, gegevens en virtuele machines te verplaatsen tussen locaties die zich tot wel 160 kilometer afstand van elkaar bevinden, met een round trip-latency van maximaal 8 milliseconde.

VMworld 2015 Europe
Productexperts van Atlantis verzorgen tijdens de VMworld 2015 Europe van 12 tot en met 15 oktober 2015 op stand s124 demonstraties van Atlantis USX 3.1 en de Atlantis HyperScale-appliances, inclusief de nieuwe Stretched Cluster-mogelijkheden en andere belangrijke functies:

  • VMware Virtual Volume (VVOL)-integratie
  • Deduplicatie-bewuste snapshots
  • Replicatie op afstand
  • Atlantis Desktop Workspace, de nieuwe generatie oplossing voor desktopvirtualisatie voor de VMware Horizon Workspace Suite.

Beschikbaarheid
Atlantis USX 3.1 met Stretched Cluster is met ingang van 15 oktober 2015 wereldwijd verkrijgbaar, zonder aanvullende kosten voor klanten met een geldig ondersteuningscontract.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!