Dutch Cloud neemt VersaStack van IBM en Cisco op in het cloudportfolio
13-10-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

Dutch Cloud neemt VersaStack van IBM en Cisco op in het cloudportfolio

Dutch Cloud, een Nederlandse aanbieder van managed clouds, kiest voor VersaStack van IBM en Cisco. Met deze combinatie kan het klanten helpen sneller een systeeminfrastructuur te installeren voor big data en analytics, cloud en mobile computing-toepassingen. VersaStack is een schaalbare kant-en-klare oplossing die de Cisco Unified Computing System-infrastructuur combineert met storage oplossingen onder IBM Storwize V7000.

Het geheel werkt als een geïntegreerde infrastructuur, ofwel een ‘datacenter in a box’. VersaStack bevat serverhardware, een hybride opslagsysteem, netwerkapparatuur en software voor systeembeheer in één platform. VersaStack maakt daarmee een efficiënt gebruik van computercapaciteit, netwerkvoorzieningen en storage-oplossingen mogelijk, met een tot vijf keer hogere opslagcapaciteit dankzij IBM’s realtime-compressie.

Portfolio
Dutch Cloud biedt IaaS-diensten in Nederland, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Tot het portfolio behoren managed clouds en aanverwante oplossingen voor bedrijfskritieke applicaties en continuïteitsgarantie. Het bedrijf kan cloudoplossingen inclusief internettoegang leveren. Sinds 2009 maakt Dutch Cloud gebruik van IBM en Cisco-technologie. De referentiearchitectuur van VersaStack met V7000 Hybrid bouwt voort op deze keuze. Dutch Cloud biedt hierdoor één provisioning-tool en één aanspreekpunt voor architectuur en support. Deze totaaloplossing is voorgeconfigureerd en getest. Support is inbegrepen.

De Cisco-infrastructuur omvat Cisco UCS, applicatie-infrastructuur als Cisco Nexus, Cisco MDS 9000-switches en Cisco UCS Director management software. Het maakt de uitrol van applicaties sneller, waardoor bedrijven eenvoudiger kunnen reageren op zakelijke uitdagingen. IBM Storwize V7000 omvat technologie voor virtuele omgevingen met ingebouwde functies als datavirtualisatie, realtime-compressie en automatische datamigratie tussen tiers, gebaseerd op actuele gebruikspatronen. IBM en Cisco werken sinds jaar en dag samen in de ontwikkeling van technologie die de klanten van beide bedrijven ondersteunt, zakelijke transformatie versnelt en risico minimaliseert.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud