Witold Kepinski - 14 oktober 2015

DutchITRunners lopen Marathon New York voor KWF

Op 1 november 2015 lopen een aantal sportieve Nederlandse IT’ers de Marathon van New York met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF kankerfonds. De harde kern van het initiatief bestaat uit Bob Vos (directeur Switch IT Solutions), Ronald Ederveen (directeur Centralpoint Business Solutions), Thijs Vink (directeur Value Business Ingram Micro) en Marten van Vliet (directeur Bossers en Cnossen).

Tijdens het Canalys event 2014 in Cannes werd, tijdens een gezamenlijke hardlooptraining in de vroege ochtend het idee geopperd om gezamenlijk deel te gaan nemen aan de Marathon van New York. Een aantal IT’ers zijn aangehaakt c.q. gevraagd om aan te haken. Zodoende is het team gegroeid naar 6 deelnemers. Jeroen Hagen (Sales Director, Dell), Gregg Gerber (Regional Director Symantec) en Robert Nooitgedagt (Key Accountmanager C&I distributors, Canon) zijn aan het team toegevoegd. Helaas heeft Marten van Vliet vroegtijdig moeten afhaken in verband met een blessure. 

De lopers hebben zichzelf ten doel gesteld om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF. Kanker raakt ons allemaal. Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker, per jaar ruim 100.000 mensen. Jaarlijks sterven er zo’n 44.000 mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één.

Niet vreemd dus dat alle lopers in zijn of haar directe omgeving te maken hebben (gehad) met deze ziekte. Het doel van KWF is: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten, met ons geld financiert KWF kankeronderzoek, voorlichting en patiënten ondersteuning.

Ook tijdens Canalys 2015 hebben Bob, Ronald, Thijs en Jeroen meegelopen met ruim 80 andere hardlopers tijdens de HP Sunrise run. De voorbereiding voor de NY marathon zijn voorspoedig verlopen, vele kilometers zijn in training- of wedstrijdverband gelopen. Zo heeft Ronald in september nog de marathon van Berlijn gelopen, Jeroen in september de Vredesmarathon in Den Haag en Robert in juni nog de marathon van Sneek gelopen. De komende weken staan in het teken van afbouwen al zal Ronald nog wel as zaterdag deelnemen aan de halve marathon van Amsterdam.

Dutch IT-Channel ondersteunt dit initiatief door de hardloopkleding ter beschikking te stellen en door verslag te doen van de belevenissen van de 6 sportievelingen in de aanloop, tijdens en na de marathon van New York.

Voor meer informatie en mogelijkheden tot sponsoring kijk op www.dutchitrunners.nl of neem contact op met Bob Vos via B.Vos@switch.nl of Ronald Ederveen via ronald.ederveen@centralpoint.nl

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!