'EMC VCE converged infrastructure groeit verder binnen Dell'
16-10-2015 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

'EMC VCE converged infrastructure groeit verder binnen Dell'

VCE, het onderdeel van de EMC Federation dat de Vblock converged infrastructure oplossigen biedt, heeft Dell als hoogste moedermaatschappij heeft gekregen. EMC´s bestuursvoorzitter Joseph ´Joe´ Tucci verwacht dat VCE verder groeit, zoals lichtte hij investeerders in na bekendmaking dat EMC wordt overgnomen door Dell.

EMC´s Tucci zegt: ”Converged infrastructure is een van EMC´s snelstgroeiende onderdelen. De combinatie van Dell en EMC bezorgt ons ´converged infrastructure´ -aanbod een ongelofelijk goede plaats in de markt. Eenmaal verbonden met Dell´s producten en diensten, zal de omzet die we uit VCE genereren sneller groeien en van veel grotere invloed op de branche zijn dan wat ieder van ons zelfstandig zou kunnen. Michael Dell en ik hebben dit langdurig besproken en zien hier werkelijk enorme kansen. Onze samenwerking met Cisco op het gebied van netwerken, UCS en Vblock zetten we natuurlijk door en we zoeken we andere aanvullende werkgebieden met hen.”

Cisco

Een jaar geleden meldde EMC al dat het Cisco had uitgekocht uit de gezamenlijke onderneming die VCE was, en had ondergebracht binnen ´de EMC-federatie´, omdat het niet langer een pionier, maar een gevestigde onderneming was geworden. Cisco benadrukt nauw samen te blijven werken met Dell en EMC, alus Cisco CEO Chuck Robbins. Ook Michael Dell ziet voordelen in een nauwe samenwerking met Cisco en ceo Chuck Robbins.

Dell en Tucci benadrukken dat de druk van de aandeelhouder wegvalt nu EMC van de beurs wiordt gehaald en voortaan alleen de klant en marktontwikkelingen de aandacht krijgen.

WK

Terug naar nieuws overzicht