HP, F5 Networks, Nuage Networks en Telstra werken aan ETSI-gecertificeerd Network Functions Virtualization

19-10-2015 | door: Wouter Hoeffnagel

HP, F5 Networks, Nuage Networks en Telstra werken aan ETSI-gecertificeerd Network Functions Virtualization

HP gaat een samenwerking aan met F5 Networks, Nuage Networks en Telstra, het grootste telecommunicatie- en informatieservicebedrijf van Australië. Gezamenlijk werken de partijen aan een proof of concept voor Network Functions Virtualization. Deze ‘multi-vendor’ oplossing is gecertificeerd door het European Telecommunications Standards Institute (ETSI) en biedt communications service providers (CSP’s) een gedocumenteerd, reproduceerbaar framework. Dit framework kan worden gebruikt bij de implementatie van NFV technologieën.

NFV biedt CSP’s een nieuwe manier om netwerkservices te ontwerpen, implementeren en beheren. Door netwerkfuncties van gepatenteerde hardware-apparaten te ontkoppelen kunnen CSP’s nieuwe belangrijke services sneller en efficiënter introduceren.
Afgelopen week werden op het SDN & OpenFlow World Congress in Düsseldorf een reeks functies van ETSI PoC #38 gedemonstreerd:

  • Volledige ISO 7-layer stack uitvoering, activatie en orkestratie van Virtual Network Functions in carrier netwerken.
  • Hoe NFV- en SDN-technologieën kunnen worden gebruikt om waarde toe te voegen aan de carrier. Hiermee kunnen services sneller worden geïmplementeerd en is het mogelijk om de capaciteit naar behoefte te schalen.
  • 18 specifieke gebruikerscases die de voordelen belichten van de implementatie van F5 virtualized network functions in een multi-vendor omgeving.
  • Integratie van F5 BIG-IP-technologieën met HP NFV Director en HP Helion CloudSystem voor uitgebreide end-to-end lifecycle management van gevirtualiseerde netwerkfuncties, inclusief VNF-instantiatie, -voorzieningen, -orkestratie en -serviceverzekering.
  • Integratie van F5 virtualized network functions met Nuage Networks Virtual Services Platform (VSP) om de invoeging van services en het verkeer naar de juiste services, onafhankelijk van hun locatie, toe te staan. VSP verzekert consistente communicatie en naleving van het securitybeleid als het gaat om het dataverkeer tussen verschillende VNF’s binnen de infrastructuur.
Terug naar nieuws overzicht