Witold Kepinski - 21 oktober 2015

Veeam biedt Unlimited Scale-out Backup Repository in Availability Suite v9

Veeam Software, aanbieder van oplossingen voor ‘Availability for the Modern Data Center’, heeft aangekondigd dat Veeam Availability Suite v9 een nieuwe opslagmogelijkheid zal bevatten: de Unlimited Scale-out Backup Repository

Hiermee wordt volgens Veeam ceo Ratmir Timashev de ‘total cost of ownership’ van back-up storage verlaagd, evenals de kosten voor hardware. "Ook zorgt het voor een grote vereenvoudiging van back-up storage-management in complexe enterprise-omgevingen. Tegenwoordig zijn RTPO’s™ (Recovery Time and Point Objectives) van minder dan 15 minuten voor alle applicaties en data vereist. Bedrijven moeten een optimaal niveau van beschikbaarheid waarborgen, terwijl de begroting voor gegevensbescherming niet evenredig meegroeit. Met Veeam Availability Suite v9 hebben klanten een krachtige nieuwe tool in handen om de kosten en complexiteit als gevolg van de exponentiële datagroei te bestrijden. Dankzij Veeam kunnen IT-afdelingen nu verder gaan dan back-up en wordt continue beschikbaarheid van data en applicaties mogelijk. Unlimited Scale-out Backup Repository is een voorbeeld van hoe we optimaal gebruik maken van nieuwe technologieën om databeschikbaarheid van ondernemingen te verbeteren. Het resultaat is een enorme vereenvoudiging en kostenverlaging van back-up storage-management, waardoor het gemakkelijker en meer rendabel wordt om 'always-on' te zijn.”

De Veeam Unlimited Scale-out Backup Repository creëert één enkele opslagplaats voor back-up voor vrijwel ieder apparaat. De voordelen zijn volgens Timashev:

Eenvoudig back-up storage-management in complexe bedrijfsomgevingen: Bedrijven kunnen vrijwel ieder opslagapparaat toevoegen en daardoor de back-up-capaciteit oneindig verhogen. Door slim gebruik te maken van alle beschikbare capaciteit, is de back-up-opslag flink verbeterd. Indien er tijdelijk ruimtegebrek is op een opslagapparaat of indien een apparaat even niet beschikbaar is, leidt dit niet direct tot mislukte back-ups en gemiste RPO's.

Gebruik van bestaande storage: De Unlimited Scale-out Backup Repository maakt het voor een onderneming mogelijk haar huidige investeringen in opslag te benutten en zo kosten te besparen. Veeam verhoogt de effectieve capaciteit van bestaande opslagruimte met 30 procent of meer door gebruik te maken van ruimte die in bestaande back-up storage-omgevingen meestal niet wordt gebruikt. Dit resulteert in een flinke besparing op de totale kosten.

Betere prestaties: Volledige en incrementele back-up-bestanden worden opgeslagen op aparte apparaten. Dat heeft een verbetering van de prestaties tot gevolg. Hierdoor maakt Unlimited Scale-out Backup Repository lagere RTPO's mogelijk. Bovendien verkleint het de kans dat gegevens verloren gaan. Ondernemingen kunnen het gebruik van hun storagemiddelen daardoor aanzienlijk optimaliseren

Veeam Availability Suite v9 is later dit jaar algemeen beschikbaar. Voor meer informatie over Veeam Unlimited Scale-out Backup Repository en een meer technische beschrijving, kunt u terecht op de blog en de webinar van Veeam. U kunt ook de website bezoeken.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!