Redactie - 21 oktober 2015

Bechtle, IBM en SEP ontwikkelen geavanceerde oplossing voor ALDI Nord’s datacenter

In 2009 en 2010 maakte ALDI Nord een omvangrijke virtualisatie slag. Na vijf succesvolle jaren koos het bedrijf voor een uitbreiding van de virtualisatiestrategie en een uitbouw van de infrastructuurcomponenten. De uitgangspunten:

  • Een sterk flexibele en eenvoudig te beheren oplossing voor rekencentra;
  • Een zeer beschikbare en gestandaardiseerde server- en storage-oplossing;
  • En tot slot de vernieuwing van het back-up-, restore- en disaster recovery-concept.

Bij de selectie van haar IT-partners koos het leidende discount handelsbedrijf in Europa voor Bechtle, de server-oplossingen van IBM en de software van backup-specialist SEP AG.

Het door Bechtle, in samenwerking met IBM en SEP, gerealiseerde project is inmiddels voor alle regionale maatschappijen van ALDI Nord succesvol. "Als meerjarige partner van ALDI Nord zijn wij blij met het opnieuw uitgesproken vertrouwen", zegt Bernhard Margos, secretaris van het Bechtle. "De weg naar de geschikte oplossing voor het datacenter kon dankzij duidelijke richtlijnen van de voor de IT verantwoordelijke medewerkers, een gedetailleerd projectmanagement en de goede samenwerking met IBM en SEP succesvol worden gerealiseerd."

Het computer storage networking-cluster maakt een agile IT-werking mogelijk. De verzamelde onderhoudswerkzaamheden en updates kunnen zonder downtime van de centrale IT worden doorgevoerd. De hybride backup- en disaster recovery-oplossing van SEP is platform onafhankelijk en maakt het granulaire opslaan en herstellen van de ingezette Linux-fileservices, Oracle-databases en individuele- en standardsoftware mogelijk. Daarnaast herstelt deze oplossing, in het geval van een disaster recovery, binnen enkele minuten enkele virtuele machines of de gehele omgeving. "Met SEP sesam konden wij helemaal aan het uitgekiende back-up- en disaster-recovery-concept van ALDI Nord voldoen. Wij zijn blij dat de samenwerking met Bechtle en IBM zo spoedig tot succesvolle productieve werkzaamheden heeft geleid" zei Georg Moosreiner, bestuurder van de SEP AG.

SEP sesam borgt – een platform onafhankelijke – heterogene IT-omgevingen met Linux of Windows back-up-servers en reduceert de verzameling van gegevens door de intelligente Si3-deduplicatie-technologie, onafhankelijk van het gekozen storage-systeem. SEP werkt voor ondernemingen en organisaties in meer dan 50 landen. Onder andere ALDI Nord, de uitgeverij SPIEGEL, de openbare nutsbedrijven van Potsdam, de Port of San Diego, de TU Wenen en de Georgetown University in Washington.

De case werd eerder gepubliceerd door Dupaco Distribution

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!