Wouter Hoeffnagel - 22 oktober 2015

Dell lanceert nieuwe security-oplossingen

Dell heeft op Dell World een reeks nieuwe security-oplossingen gepresenteerd die organisaties helpen om een uitvoerige security-strategie te realiseren. De oplossingen bieden onder meer nieuwe mogelijkheden om Advanced Persistent Threats (APT) voor het netwerk te ontdekken en te blokkeren. De nieuwe oplossingen bieden beveiliging voor de cloud, de oplossingen leveren security voor cloud apps, bieden aanvullingen op de Dell Data Protection (DDP) suite en bevatten nieuwe application security services.

Dell breidt zijn aanbod voor network security uit met de Dell SonicWALL APT Protection Service. Deze kan organisaties beschermen tegen de groeiende bedreiging door Advanced Peristent Threats (APT). De dienst komt beschikbaar voor zowel firewalls als oplossingen ter bescherming van e-mails. De Dell SonicWALL APT Protection Service onderzoekt bestanden van elke grootte en houdt verdachte bestanden vast tot duidelijk is of het wel of niet een bedreiging vormt. De oplossing maakt onder meer gebruik van de SonicWall Grid, Dell’s forensisch platform, dat real time analyses van meer dan 500,000 aangesloten Next Generation Firewalls gebruikt.

Identiteits- en toegangsbeheer
Dell lanceert daarnaast versie 8.1 van zijn One Identity Cloud Access Manager. Deze biedt veilige toegang tot alle applicaties, zowel cloudgebaseerde webapplicaties als interne apps. De One Identity Cloud Access Manager zorgt ervoor dat de veiligheidsregels worden gevolgd en de toegang altijd soepel verloopt. De nieuwe versie biedt via Defender as a Service multi-factor-authenticatie als onderdeel van Security as a Service (SaaS).

De behoeftes van organisaties maken het noodzakelijk dat data meer dan ooit tussen verschillende locaties worden uitgewisseld. Met drie nieuwe oplossingen binnen zijn Dell Data Protection (DDP)-portfolio waarborgt Dell dat data worden beschermd, waar die ook opgeslagen worden. Dell Data Protection | Cloud Edition 2.0 stelt organisaties in staat hun gegevens te versleutelen en hen onder controle te houden ook al worden zij van een end point naar de cloud gestuurd. Dell Data Protection | Server Encryption voorziet Windows-servers van software-encryptie om ook data te beschermen die op servers buiten het datacenter zijn opgeslagen, bijvoorbeeld in nevenvestigingen. De nieuwe Dell Data Protection | Endpoint Recovery-oplossing voorziet organisaties van permanente backup voor laptops, desktops en tablets.

Dell SecureWorks
Dell SecureWorks presenteert daarnaast zijn nieuwe, on-demand Emergency Cyber Incident Response (ECIR)-aanbod, dat sinds kort beschikbaar is. ECIR helpt het groeiende aantal organisaties die gebruikmaken van Amazon Web Services (AWS). Terwijl je voor een cloud infrastructuur niet wezenlijk anders om hoeft gaan met incidenten en digitaal forensisch onderzoek, moeten de processen wel worden aangepast. Daarom heeft Dell ECIR specifiek voor AWS ontwikkeld.

De diensten van Dell beschermen organisaties tegen de verschillende vormen van aanvallen en cybercriminaliteit. Preventie is hierbij belangrijker dan het reageren op incidenten en distaster recovery. Daarom komt Dell met een nieuwe tool: Dell AEGIS. Deze tool helpt organisaties de kwetsbaarheden van bedrijfskritische applicaties in kaart te brengen, te beoordelen en passende preventieve maatregelen te nemen. Dell AEGIS is een aanvulling op Dells Managed Security Services, een end-to-end portfolio dat organisaties in alle branches helpt om hun belangrijke assets in zowel de private en public cloud als op het netwerk, hosts en applicaties te beschermen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!