Witold Kepinski - 22 oktober 2015

VMware CEO Pat Gelsinger geeft tijdens VMworld tips mee

VMware CEO Pat Gelsinger gaf tijdens zijn keynote tijdens VMworld 2015 in Barcelona aan de bezoekers een Top-5 van tips mee om ook in de toekomst relevant te zijn. Uiteraard het liefst met VMware oplossingen voor een hybride cloud die toegankelijk is voor elke device, app en type cloud. 

Pat Gelsinger zegt vijf trends te zien die de toekomst van bedrijven bepaalt. Ten eerste gaat het om wie de snelste is, voorkom dat je als ouder bedrijf acherloopt op de opkomende startups die lean & mean werken. Ten tweede adviseert de ceo een hybride cloud aan te schaffen die het beste van een public en private cloud combineert. Ten derde biedt netwerkvirtualisatie een betere security tegen hackers en andere cybercriminelen. Ten vierde kunnen bedrijven betere analytics doen met een geautomatiseerde software defined decission making omgeving. Ten vijfde moet je relevant blijven door risico te nemen, aldus Gelsinger.

Daarbij speelt cloud een belangrijke rol, 50 procent van de opgeslagen cloud services data staat in 2030 in de cloud, aldus Gelsinger. Daarom biedt VMware steeds meer cloud tools. De afgelopen maanden heeft VMware tal van nieuwe oplossingen aangekondigd zoals de Unified Hybrid Cloud die public en private clouds overbrugt met EVO:Rail, SDDC en vSAN. Op het gebied van development zijn dat vSphere Integrated Containers en het Photon developers platform. VMware biedt verder security oplossingen zoals Identity Manager en Project A2 voor het beschermen van universal apps delivery en device management. Andere nieuwe udates die tijdens VMworld 2015 in Barcelona werden aangekondigd zijn vRealize Automation 7.0, vRealize Business 7.0 en vRealize Operations 6.1.

Verder was Gelsinger positief over de overname van EMC door Dell. VMware heeft EMC als grootaandeelhouder en dat is nu Dell geworden. Hij verwacht nu meer gecombineerde verkoop van Dell hardware zoals servers mer VMware oplossingen. 

WK

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!